До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий погляд на солодке: як сухофрукти стали головним десертом

Разом з тим, як ми краще пізнаємо свій організм і його реакції, ми змінюємо харчові звички на користь натуральніших продуктів. Особливо, коли йдеться про солодке. Так, світ часто ділиться на тих, хто замінює шоколад фініками, і тих, хто уникає чорносливу в усіх його проявах. Vogue.ua знає, чому сухофрукти не пережиток минулого, і як їх правильно їсти.

Photo: Getty Images

Фрукти є джерелом вітамінів і поживних речовин, необхідних для підтримки здоров'я людини. Проте, одного виду фруктів недостатньо: фруктовий раціон має бути таким же різноманітним, як і основний. На жаль, не всі види фруктів доступні протягом року, тому їх сушена версія може стати чудовою альтернативою.

Реклама

Дослідження показують, що в сушених фруктах міститься більше поживних речовин, ніж у свіжих. Таким чином, наприклад, організм може отримати більше калію, фолієвої кислоти і магнію. Попри високу концентрацію цукру, наявність сухофруктів у раціоні може стати профілактикою цукрового діабету, адже антиоксиданти в сухофруктах здатні поліпшити реакцію на інсулін, а також запобігти окислювальному стресу і запаленню підшлункової залози.

Photo: Getty Images

Чорнослив корисний для шлунково-кишкового тракту, а ягоди годжі для імунітету і здоров'я в цілому, завдяки вітамінам А, С і залізу. Курага, фініки, чорнослив і родзинки допомагають прискорити метаболізм, що сприяє зниженню ваги. Сушений манго, багатий на омега-3 та інші жири, підтримує колір шкіри і її пружність.

Також доведено, що деякі сушені ягоди, на зразок полуниці і лохини, корисні для ментального здоров'я. Вони багаті на антиоксиданти, які допомагають при втраті пам'яті і при інших схожих захворюваннях. Полісахариди в ягодах годжі підвищують рівень мелатоніну і серотоніну, зменшуючи тим самим тривогу і симптоми депресивного розладу, а також покращуючи пам'ять.

Людський організм отримує від сухофруктів лише користь, якщо їх споживання відбувається правильно. Так, з сухофруктами потрібно бути обережними тим, у кого є алергія, наприклад, на нові види фруктів і окремі складові (адже в сухофруктах концентрація цукру і поживних речовин вища). Сухофруктів не можна їсти багато, і краще не змішувати один фрукт з іншим. І, звісно, варто пам'ятати, що сухофрукти можуть бути чудовою заміною десерту або втіленням міні-перекусу, але аж ніяк не основою раціону.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.