До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: навіщо вирушати в похід у гори

Іноді єдиний спосіб бігти швидше — сповільнитися. Героїні Vogue UA розповідають про те, як поєднують фітнес і споглядання. Продовжує мінісерію матеріалів Марія Кірнос з історією про те, що вона шукає — і знаходить — у походах у гори.

Текст: Марія Кірнос

Реклама

Колективні подорожі в гори я відкрила для себе завдяки карантину. Замкнена в чотирьох стінах наодинці із собою й роботою, я мріяла лише скоріше втекти. Тож відразу після закінчення локдауну доєдналася до жіночого товариства Name of Project і вирушила в ліс практикувати йогу й медитувати на свіжому повітрі. Там я ніби заново почала дихати на повні груди й відчула себе щасливою — уперше за тривалий час.

Наступною точкою призначення стали Карпати, куди я вирушила надихатися свободою. Моє ментальне здоров’я на той період лишало бажати кращого, було критично потрібне перезавантаження. Перебуваючи в горах, відчула, що стаю спокійнішою і впевненішою. Всього три дні карпатської йоги-практики забезпечують такий потужний заряд, якого потім вистачає на кілька тижнів міського життя.

В одній з таких подорожей мені пощастило ділити житло з тренеркою з фітнесу. За кілька днів вона зацікавила мене правильним харчуванням, а ще заразила ідеєю кардіотренувань. Вона пояснила, що фізичні навантаження важливо доповнювати роботою з власними думками.

Цікаво, що йога допомогла мені виявити "сліпі тригерні точки" в тілі, а тренування надали цим зонам тонусу.

У Карпатах ми ходимо нескладним маршрутом: вгору через ліс і гірські стежки, з яких відкриваються заспокійливі краєвиди, де можна медитувати й тренуватися. Ми не готуємося до змагань, тому заняття проходять так, що навіть неофіт отримує насолоду й відчуває ефект.

Мені подобається подорожувати і самостійно, і в компанії близьких подруг. У мандрах я знаходжу однодумців, з якими часто спілкуюся й далі. Всього збирається до 20 осіб. Організовані заняття не дають нудьгувати, але і не займають увесь час — можна побути на самоті, дозволити собі пропустити ранкову пробіжку й залюбки відіспатися. Якщо з’являється лінь, роздратування й почуття тривоги — це нормально. Важливо відстежувати їх і робити те, що хочеться.

У таких подорожах не завжди можна передбачити погоду: гірський клімат стабільно мінливий. Погода коливається від +3 до +20 ° C. Єдині ризики — укуси комарів і легка крепатура, якої так приємно позбутися ввечері, у гарячій лазні.

Збираючи валізу, я складаю косметичку з потрібними засобами гігієни, пластирами, знеболювальними, пахощами й ефірними оліями. Завжди — крем із SPF, репеленти. Ніякої декоративної косметики. Гірське повітря в поєднанні з практиками повертають шкірі її природний і здоровий відтінок.

Набір одягу стандартний: футболки, легінси, кросівки або черевики для гайкінгу, шапка-біні на випадок холодів і панама від сонця. Килимок для тренувань. Зручний домашній одяг. Навіть ті, хто любить вирізнитися, тут обходяться мінімумом: кольорові стрілки, яскраві спідниці з велосипедками й смішні головні убори. Стане в пригоді полотняна сумка-шопер для покупок у місцевій крамниці. А робочий лептоп ліпше залишити вдома і взяти паперову книгу.

Ми живемо в затишних мінікотеджах, по дві особи. На території є ресторан, меню — як у класичній карпатській колибі, де повноцінна вечеря з десертом обійдеться за ціною лате з круасаном у київській кав’ярні. Їжа — мабуть, друга за гостротою приємність цих подорожей: на будь-який смак. Але веганам і сироїдам варто заздалегідь обговорити свої переваги й прихопити із собою рослинне молоко.

Мене іноді запитують: чому просто не можна поїхати в Карпати самій. Відповідаю: у подорожах Name of Project завжди зустрічаєш людей, яких можна описати влучною фразою "розвивальне оточення" — нам завжди є чому навчитися одна в одної. Атмосфера як у таборі для дорослих, у якому кожна дозволила собі відкласти важливі побутові та робочі процеси, перезарядитися й отримати насолоду від щирого спілкування і тренувань. Такі подорожі я влаштовую і за місто з друзями, до проєкту ж тікаю для особистої звітності — спостерігаю за власними внутрішніми змінами, вирішую, що є цінним для мене в цей період. До звичного життя повертаюся оновленою, у своєму продуктивному режимі та з фокусом передусім на власних бажаннях.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.