До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: як вибрати техніку для приготування їжі

Вибір кухонної техніки — одне з найскладніших завдань під час облаштування дому. Цієї миті ми стикаємося з десятком питань. Чи потрібна функція пароварки в духовці? Якого розміру вибирати посудомийну машину? Яка витяжка найефективніша — вбудована у варильну поверхню чи стандартна, розміщена зверху над плитою? Вибір крамниць, де можна придбати техніку, величезний — як зрозуміти, де найкращий асортимент і найкращі бренди?.. У новій крамниці побутової техніки преміального сегмента Mirs Home підійшли до розв’язання цієї проблеми творчо: тут облаштували зони тест-драйву, де разом з професійним шефом можна протестувати вподобану техніку — від духових шаф до посудомийок — і вибрати те, що згодиться саме для вас.

У просторі Mirs Home

У Mirs Home представлені європейські бренди: Liebherr, V-Zug, BORA, DeDietrich, Kuppersbusch, Falmec, Nivona та інші. В одному просторі можна придбати все — від кавомашин Nivona і винних холодильників Liebherr до духових шаф De Dietrich. Вибираючи духовку й варильну поверхню, ви можете забронювати час для тест-драйву, прийти та разом із шеф-кухарем приготувати будь-яку страву — від парових овочів до стейка. Ми вирішили протестувати цю можливість — і приготували в Mirs Home повноцінну вечерю із запечених овочів і стейка тунця. Ділимося результатами.

Реклама
У просторі Mirs Home
Як приготувати корисну вечерю в комбіпароварці

"Головний запит у людей, які приходять до нашого шоуруму, — це здорове харчування", — розповідає експертка Mirs Home Марина Кілачкова. "Сучасна техніка дає безліч можливостей готувати не тільки легко, а й корисно. Наприклад, за допомогою духових шаф з функцією пароварки, які є майже в усіх представлених у нас брендах — V-ZUG, De Dietrich, Kuppersbusch. Також люди звертають увагу на простоту вжитку: натисненням кількох клавіш можна вибрати програму, продукт і забути про все, але водночас дістати результат, гідний рівня ресторанної страви. Багато людей бояться готувати, бо думають, що це складно — але сучасна техніка дуже розумна й дає змогу творити дива".

У просторі Mirs Home

Сьогодні ми готуємо вечерю в духовці з функцією комбіпароварки V-Zug Combair Steamer V 6000 60. Це розумна й високотехнологічна духова шафа з функцією комбіпароварки. Одна з головних її особливостей — автоматичні програми на будь-який смак: для риби, м’яса, тушкування овочів або страв із золотистою скоринкою.

Стейк та овочі ми готуємо сьогодні за допомогою технології су-від — це приготування за низьких температур попередньо завакуумованих продуктів. "Технологія су-від раніше була доступна тільки для професійних кухонь — а тепер можна легко повторити це вдома, — розповідає Марина Кілачкова. — По суті, з нашою технікою можна облаштувати кухню, як у шефа".

Готувати в такий спосіб можна все, від риби й м’яса до овочів. Зіпсувати страву майже неможливо: програма сама вибирає оптимальну температуру, а вам треба всього лише помістити м’ясо або рибу у вакуумний пакет. Виставивши температуру й час, ви можете не стежити за процесом — на відміну від приготування того ж стейка тунця на сковорідці. Другий плюс приготування за допомогою технології су-від — максимальна користь. Завдяки невисоким температурам м’ясо або риба залишаються соковитими, не зазнають зайвого теплового оброблення, а отже, корисний білок не руйнується.

У просторі Mirs Home

Духовки з функцією пароварки, розповідають в Mirs Home, — один з найпопулярніших запитів сьогодні. Погодьтеся, дуже зручно й ергономічно, коли техніка поєднує в собі кілька приладів, заощаджуючи не тільки простір на кухні, а й наш час.

Автоматичні програми для приготування

Духовки V- ZUG — ідеальне рішення для тих, хто вважає, що не вміє готувати. За вас усе зроблять автоматичні програми, тільки виберіть потрібну: м’ясо або риба із золотистою скоринкою, запечена страва або на парі, тушкування, смаження або щось інше. Ця функція називається EasyCook. Вона передбачає параметри за замовчуванням для понад 100 продуктів — тепер у рецепт можна не підглядати. Просто виберіть потрібну страву в EasyCook — і прилад запропонує один або кілька режимів приготування. Також духові шафи V- ZUG мають свою книгу рецептів — у ній як буденні страви, так і варіанти для незвичайних і святкових страв, що буде порятунком під час підготування до домашніх вечірок, коли часу обмаль, а хочеться здивувати гостей.

Духові й парові шафи V-ZUG Excellence Line
Яку витяжку вибрати

Простота й ергономічність — один з головних трендів на будь-якій сучасній кухні. Досягти цього просто, якщо вибрати варильну поверхню з витяжкою — наприклад, бренду Bora S Pure. По-перше, вона обладнана тепаном (поверхня для смаження) — а це означає, ви можете приготувати стейки та здивувати гостей рівнем своєї кулінарної майстерності. Також у варильну поверхню вбудовано індукційний wok — для поціновувачів паназійської кухні. На ньому виходить прекрасна локшина удон — спробуйте приготувати самі.

Вбудована витяжка має низку переваг: вона не краде цінне місце й дає можливість створити у вашій кухні відчуття простору й повітря. По-друге, вона не гучна — не заважатиме вашим розмовам з друзями або прослуховуванню улюбленого подкасту під час готування. По-третє, її легко мити — просто дістаєте фільтр, кладете в посудомийку і все. Ну а тим, хто любить стильні дизайнерські витяжки, варто придивитися до витяжки Falmec Sophie Isola. Це ефектні острівні витяжки, призначені для розміщення над кухонним островом: вони не тільки очищають повітря, а й слугують окрасою простору. А ось модель витяжки Falmec Spazio is 180 600 — одна з найнезвичайніших, представлених у крамниці. Це підвісна витяжка з площиною для кімнатних рослин.

Острівна витяжка Falmec SPAZIO Isola 180 Stainless steel
Замість висновків

Активна кухня, на якій можна протестувати техніку й на практиці побачити всі її переваги, — великий бонус крамниці Mirs Home. На приготування стейка з тунця й овочів у нас пішло не більш як пів години (щоправда, за умови, що і стейк, і овочі вже підготовлено заздалегідь). Страва вийшла гарною, корисною і дуже смачною — до того ж простою, лаконічною, така собі класика для повсякденної вечері.

Під час тестування техніки мені особливо сподобалася зручність у вжитку. Фактично два дотики до екрана духової шафи — і страва починає готуватися, а ти можеш поки зробити щось інше. Також я оцінила функцію приготування овочів на парі — вони виходять соковитими й хрусткими і в такому вигляді сподобаються навіть тим, хто не любить парових овочів. До речі, у Mirs Home розповіли, що їхній шеф-кухар може влаштувати майстер-клас — аж до того, щоб навчити вас пекти хліб. Ну а після того, як техніка приїхала додому, шеф завітає і розповість, як нею користуватися, та покаже хитрощі, завдяки яким ви зможете готувати як професійний кухар.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.