До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Режисер Кері Фукунага приїхав до Краматорська

Вже понад тиждень в Україні з волонтерською місією перебуває Кері Фукунага, режисер останнього фільму про Бонда "Не час помирати". Кері відвідав Львів, Київ, Бучу та Ірпінь, а день тому приїхав до Краматорська – відразу після жахливої ракетної атаки на місцевий вокзал 8 квітня, яка забрала життя вже 57 українців. Про це режисер повідомив в Instastories – він опублікував фото з машини місцевих волонтерів, які допомогли йому дістатися Краматорська. "Лейла не носить перегонових рукавичок, але на своєму "жигулі" об’їхала ями, як справжній професіонал", – поділився Фукунага деталями подорожі на схід України.

Нагадаємо, що Фукунага приїхав до України як учасник місії World Central Kitchen, яка спрямована на забезпечення людей потрібним харчуванням. Але окрім волонтерської роботи, Фукунага збирає в Україні історії людей – і розповідає про них у своєму Instagram. На його сторінці вже можна побачити десятки історій звичайних, але дуже відважних українців – це працівники київського метрополітену; матері з дітьми, що проводять ночі в укритті; лікарі та волонтери. В одній з останніх публікацій він розповідає про життя на станції метро Героїв Дніпра у Києві.

Реклама

"На станції метро Героїв Дніпра в Оболонському районі Києва досі живуть сотні людей, серед них багато дітей. Попри відступ Росії, більшість побоюється атак з повітря, а сирени повітряного нальоту все ще лунають протягом ночі. Цією станцією керує Галина. Вона не була вдома з початку війни, бо ще багато чого треба зробити. У перші дні до 2800 людей скупчилися в укритті часів холодної війни. В разі ядерної атаки — тут є залізні двері завтовшки 40 см, які досі зачинялися під час комендантської години. Волонтери з @wckitchen щодня доставляють страви та свіжі фрукти. Тут ми зустріли Діму, який поділився з нами своєю мрією очолити бойбенд (примітка @btsbighitofficial pin) одного дня. На одній стороні вокзалу був обладнаний кінотеатр для дітей, і під час нашого останнього візиту я був здивований, побачивши фільм уночі".

У своїх коментарях Кері Фукунага зазначає, що приїхав на власні очі побачити, що зробила російська армія в Україні, та розповісти про це всьому світу. Що ж, така інформаційна поміч нині не менш важлива для України, ніж зброя, тож сподіваємося, приклад Фукунаги надихне й інших кінематографістів і режисерів розповідати історії про події в Украіні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.