До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Каскара — чай, який цієї зими п'ють усі

У столичних кав'ярнях з'явився напій — каскара. Це чай, заварений на лушпинні кавових зерен. Розповідаємо, чому нас зацікавив цей простий, але незвичайний напій.

Photo: Getty Images

Раніше невідомий чай на кавових зернах став відкриттям для кавоманів. Крім того, що каскара є "золотою серединою" поміж кавою та чаєм, технологія його виробництва й спосіб споживання багато в чому відповідають підходу zero waste.

Реклама

Лушпиння кавових зерен — це сировина, яку заварюють, як чай. Якщо в Ефіопії і Ємені оболонку кавових зерен традиційно "п'ють", то в Європі — вона не більш ніж відходи. Тим цікавіше спостерігати, як новий для наших широт продукт стає напоєм, що претендує на звання культового.

Photo: Getty Images

Щоб заварити каскару, потрібні всього дві складові — лушпиння кавових зерен і вода (гаряча для класичного чаю і холодна для колдбрю). Кілька ложок лушпиння потрібно залити гарячою водою, почекати п'ять хвилин і насолоджуватися. Як зазначають любителі, кавовий смак каскари доповнюють солодкі і фруктові нотки, як-то солодкуватий смак пелюсток троянди, гібіскуса, вишні, манго і тютюну. Начебто ви п'єте звичний чай, зроблений з кави.

Photo: Getty Images

Головне, що дісталося каскарі у спадок від кави — властивості. Низький рівень кофеїну, який ближче до чорного чаю, дозволяє пити третю чашку чайної кави, не замислюючись про наслідки. Добрі ж новини полягають у тому, що каскара багатий на поліфеноли, які захищають організм від вільних радикалів і запалень; білок BDNF сприяє здоровій пам'яті і розвитку когнітивної функції. Наукові дослідження також доводять, що регулярне вживання каскари є профілактикою хвороб Альцгеймера, Паркінсона і деменції. Проте з напоєм треба бути обережними людям з індивідуальною непереносимістю кави, вагітним і жінкам, які годують грудьми.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.