До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фільми подивитися, щоб надихнутися на весняний пікнік

Корзинку для пікніка придумали в Англії наприкінці XIX століття, там же і придумали перший сендвіч. Вважається, що саме Англія є країною, де з'явилися вже улюблені в усьому світі ідеальні пікніки – з фарфоровим посудом і концентрацією на смачній їжі. Саме ж слово походить від французького piqueniquer, що означає прийом їжі в невеликій кількості і не за столом.

Кадр з фільму "Жорстокі ігри", 1999

Спершу єдиною важливою метою пікніка був прийом їжі на природі. В Англії справжнім пікніком вважали той, де люди сиділи в кращому випадку на траві, а в гіршому – на подушках або покривалах, і де гарячим на "столі" міг бути тільки чай або інший напій, але не їжа. Таких правил дотримувались і представники аристократії у країнах Північної Європи. Але, з часом, пікніки стали видом дозвілля для більш широкого загалу людей, і тепер взяти з собою вино і закуски, книги і коци на Марсове поле в Парижі або в Центральний парк в Нью-Йорку, стало буденною розвагою. Зробити пікнік особливим можна – продумати особливий образ, реквізити, чи покликати на нього малознайомих людей. Черпати натхнення для особливого і стильного пікніка Vogue UA пропонує з таких фільмів:

"Красуня", 1990
"Королівство повного місяця", 2012
"Пікнік біля Повислої скелі", 1975
"Вікі Крістіна Барселона", 2008
"Союзники", 2016
"Звуки музики", 1965
"Сніданок на траві", 1959
"Божевільні", 2007

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.