До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як дбати про себе на канікулах, щоб ні в чому собі не відмовляти

Оточуючи себе заборонами, ми чекаємо на день "Х", коли зможемо дозволити собі все. Але є всього три корисні звички, дотримуючись яких можна ні в чому собі не відмовляти й прекрасно почуватися як під час сповнених спокуси травневих свят, так і у звичайні будні дні. Розповідаємо про диво-поради в матеріалі.

Photo: Anjelika Gretskaia / Getty Images
Режим дня

Ця напевне викладена в методичних книгах істина справді працює. Втім, нас із народження привчали лягати спати й вставати вранці в один і той самий час. Сніданок, обід і вечеря теж збігалися з конкретним часовим проміжком щодня, а інші заняття були розписані на тиждень уперед. У вихідні дні багато хто звик трохи розсовувати окреслені межі й давати собі більше свободи. Однак наближений до звичайного режим дня має залишитися, щоб організм не помітив зміни звичного способу життя після тривалих вихідних, а з поверненням на роботу енергії було тільки більше.

Реклама
Відчуття голоду

Чи варто відмовляти собі в насолоді поласувати улюбленою їжею на свята, коли можна наповнювати свою тарілку відповідно до почуття фізичного голоду й припиняти трапезу, відчувши насичення? Інтуїтивне харчування — одна з тих тенденцій велнесу, яка на рівних з інтервальним голодуванням заслуговує на увагу. Можливо, саме найближчі канікули — прекрасний привід відновити зв’язок зі своїм організмом і почути його справжні бажання, водночас ні в чому собі не відмовляючи. І пам’ятайте, що на вашій тарілці завжди мають бути зелені листові овочі і якісний білок.

Рух

Що більше енергії ми витрачаємо, то більше калорій можемо дозволити собі впродовж дня. І ні, не треба вирушати в спортзал, щоб спалити на біговій доріжці шматок торта. Досить вирушити на годинну прогулянку парком, влаштувати велопрогулянку або пограти в бадмінтон або теніс з близькими. Просто пам’ятайте, що найкращий відпочинок — це баланс між активним дозвіллям і відпочинком на дивані з улюбленими снеками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.