До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як допомогти здоров'ю цієї зими: 5 корисних звичок

Зима в цьому році може стати перевіркою на міцність: з одного боку продовжує лютувати пандемія, з іншого — традиційні грудневі дедлайни не залишають місця для турботи про себе. Vogue.ua пропонує звернути увагу на 5 звичок, які допоможуть взяти під контроль своє фізичне і ментальне здоров'я цієї зими.

Photo: Getty Images
Вітаміни

Експерти охорони здоров'я рекомендують приймати курси вітамінів у холодну пору року, щоб підтримати імунітет і загальний стан організму. Найчастіше в зимовий період ми вибираємо вітаміни С, D і Омега-3 жирні кислоти. Вітамін С є антиоксидантом і зміцнює імунітет; вітамін D допомагає нам компенсувати брак сонячного світла; а Омега-3 жирні кислоти діють на увесь організм як протизапальний засіб. З огляду на тенденцію до алергій і несприйняття певних продуктів, на кшталт цитрусових і горіхів, перед початком прийому вітамінів варто проконсультуватися з лікарем.

Реклама
Photo: Getty Images
Догляд за шкірою

Узимку наша шкіра стає сухішою. Це зумовлено як зовнішніми, так і внутрішніми чинниками, як-от, наприклад, морозний вітер або брак жирів у раціоні. Щоденне меню має бути наповнене живильними продуктами, такими, як жирна риба, зелені листові овочі, каші і сезонні продукти. Водночас вибору доглядової косметики слід приділяти додаткову увагу, зосереджуючись на засобах, які добре діють у багатошаровому варіанті використання, зволожують ділянки з тонкою шкірою (шкіра навколо очей і губи), а також основу яких складають натуральні інгредієнти.

Photo: Getty Images
Менше вуглеводів

Холодної пори року з'являється сильне бажання постійно об'їдатися швидкими вуглеводами. Солодкі і жирні продукти підвищують рівень серотоніну, посилаючи в мозок сигнал про те, що ми стали щасливішими. Так ми звикаємо швидко отримувати викид гормону щастя, не стежачи за кількістю спожитих вуглеводів і постійно збільшуючи навантаження на внутрішні органи. Правильний спосіб позбутися такої згубної звички — з'їдати ситний білковий сніданок, готувати здорові снеки і мати хобі, яке приносить щастя саме собою.

Photo: Getty Images
Чисті руки

Часте миття рук допомагає захистити від можливої ​​застуди та грипу не тільки себе, а й оточуючих. У сучасних реаліях, часто і добре вимиті руки можуть врятувати життя. Якщо ви не маєте можливості вимити руки з водою і милом, скористайтеся антисептиками, але врахуйте, що ефективною дозою вважається від одного до трьох мілілітрів засобу — ним треба буквально вимити руки, щоб він спрацював.

Photo: Getty Images
Спати довше і міцніше

Коли дні стають коротшими, наше тіло природно пристосовує свій ритм до світлового дня. Щоб почуватися енергійно впродовж дня, використовуйте довгі темні вечори для додаткового розслаблення, поступово готуючись до сну. Слід пам'ятати, що з настанням холодів природа засинає, накопичуючи енергію для пробудження навесні. Людина, будучи частиною природи, не може не почуватися дещо млявою і спраглою відпочинку, тому саме взимку так важливо стежити за сигналами свого тіла і дозволяти йому спати довше, ніж зазвичай.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.