До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Застережні заходи: як правильно почистити смартфон

У ситуації, яка спіткала весь світ, технології можна вважати благословенням. Ми маємо використовувати все, що вони пропонують, щоб гарантувати собі безпеку й щастя, а також підтримку оточення. Проте, сум’яття й страх не зникають.

Дослідження засвідчили, що коронавірус активний на поверхнях з металу, пластику й скла від двох годин до дев’яти днів. Щоб телефон не почав видаватися вам загрозою, Vogue пропонує кілька порад, як стежити за чистотою дисплея і як застосовувати телефон в особливо тривожний час.

Реклама
Photo: Jonathan Daniel Pryce
Глибоке очищення потрібне всім гаджетам, які мають доступ до Інтернету

Для початку вимкніть ваш пристрій і звільніть його від чохла. Потім приберіть з поверхні дисплея або клавіатури (залежно від того, що ви чистите) крихти та інші сторонні об’єкти за допомогою м’якої щітки, старої зубної щітки або липкої стрічки. У жодному разі не використовуйте засіб для миття вікон або зняття макіяжу, якщо не хочете пошкодити екран або внутрішні частини вашої техніки. Apple і Google рекомендують використовувати вологі серветки з розчином 70% ізопропілового спирту або 55% дезінфекційні серветки Clorox. Розпилюйте рідкі мийні засоби на м’яку шовковисту тканину (як тканина для сонцезахисних окулярів), але ніколи не наносьте рідину безпосередньо на пристрій: до пошкоджень від неї не готова абсолютна більшість гаджетів, тому будьте обережні з вашим телефоном / ноутбуком / навушниками! Чистьте пристрої якомога частіше, навіть якщо не виходите з дому.

За будь-якої можливості вивільняйте руки

Використовуйте бездротові зарядні пристрої, кумедними картинками обмінюйтеся в месенджерах або через AirDrop (щоб не передавати телефон з рук в руки), використовуйте безконтактні грошові застосунки, як ApplePay (щоб менше контактувати з купюрами й монетами) і скористайтеся, нарешті, бездротовими навушниками. Це зручно.

Будьте в курсі

Ознайомтеся з професійними рекомендаціями з охорони здоров’я і зверніться до сайтів окремих виробників для додаткових консультацій. Apple, наприклад, пропонує процедури очищення для кожного зі своїх пристроїв, включно з докладною інструкцією з очищення AirPods, яка, безумовно, виявиться цікавою.

Знайдіть спосіб спілкування поза соціальними мережами

Вийдіть із соціальних мереж і обмежте приплив новин найважливішими, якщо вам вкрай потрібно бути у вирі подій. Для відчуття єдності спробуйте підписатися на кілька хештегів в Instagram або TikTok, де можна стежити за перебігом карантину в різних частинах планети. Не забувайте використовувати FaceTime або WhatsApp для спілкування з друзями й близькими. Будьте в реальному світі, хай і за допомогою всесвітньої павутини, яка об’єднує весь світ.

Виявіть творчий підхід

Не дарма сказано, що в Інтернеті можна знайти все. Проживаючи день за днем ​​у чотирьох стінах, можливо відчути реальне життя за допомогою онлайн-ресурсів, які ми й так використовуємо кілька разів на день. Так, наприклад, на YouTube на вас чекають домашні тренування, в Instagram світові виконавці влаштовують живі концерти, а на Coursera нарешті можна отримати нові знання безплатно або майже безплатно. Головне, дотримувати спокою, безпеки й чистоти.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.