До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного фото: "День Перемоги над Японією на Таймс-сквер"

"День Перемоги над Японією на Таймс-сквер" – це одне з найпопулярніших фото, присвячених Другій світовій війні. Його було зроблено 14 серпня 1945 року в Нью-Йорку фотографом Альфредом Ейзенштадтом, який на той час працював на журнал LIFE.

Герої цієї світлини – моряк Гленн Макдаффі та медсестра Едіт Шейн, які злилися у пристрасному поцілунку, коли дізналися, що ця жахлива та кровопролитна війна нарешті закінчилася. Прикметно, що ці молоді люди не були знайомі до цього, а поцілунок вийшов спонтанним і несподіваним для обох.

Реклама

"Я працювала у лікарні. Ми з другом почули по радіо, що Друга світова війна закінчилася, і просто вийшли на вулицю, якою вже йшли тисячі людей. Все відбувалося дуже активно – люди обіймалися, вітали одне одного і цілували у радісному пориві, – згадувала потім Едіт в одному з інтерв'ю. – Потім раптом один матрос схопив мене і почав цілувати. Я навіть не бачила його, бо заплющила очі. Після цього я озирнулася і пішла зовсім в інший бік. Ми навіть не сказали одне одному нічого. Це був миттєвий порив усесвітньої радості, який також випадково став відомим на весь світ".

Ця світлина стала настільки популярною, що на Таймс-Сквер навіть було встановлено 8-метрову статую поцілунку моряка та медсестри, а тисячі туристів на її тлі досі повторюють той щирий і пристрасний поцілунок, присвячений перемозі над злом!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.