До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

I'm too sexy: навіщо потрібна сексуальна освіта

Мій перший партнер не повірив, що я незаймана тому, що не було крові. Другий вважав, що жінка не повинна видавати звуків під час сексу. А третій був впевнений, що жінка повинна кричати протягом всього процесу. Про те, навіщо потрібно сексуальну освіту, організатор проекту сексуальної освіти KINSI, Марія Коршунова.

"Сексом треба займатися, а не говорити про нього". Це фраза, яку я чую найчастіше, коли говорю про свою роботу або запрошую людей на лекції. І саме через неї я продовжую працювати. Адже ми живемо в країні, де чимало чоловіків, які не знають, що таке клітор, і де він є (серйозно, це поширений випадок).

Реклама

Чоловіки думають, що жінка повинна кінчати від одного факту входження члена в піхву, а "попередня ласка" клітора більше схожа на спробу розпалити вогонь. І, звичайно ж, на боязку спробу жінки сказати про свої уподобання чути коронне: "Усім подобалося! Це з тобою щось не так!".

Жінки недалеко втекли. Незнання власної анатомії і, як наслідок, – потреб і бажань. Ставлення до сексу, як до обов'язку. Відвідування сумнівних майстер-класів з орального сексу і вумбілдингу – не для себе, а "щоб зробити чоловікові приємно". І ще безліч наслідків відсутності сексуальної освіти в школах і невміння говорити про секс в сім'ї.

XXI століття. Штучний інтелект, Falcon 9, квантова телепортація, бозон Хіггса, штучні органи і частини тіла ... А люди до сих пір вважають, що:

  • спринцювання лимоном і бурою захистить від вагітності (ні, не захистить, плюс можна серйозно нашкодити мікрофлорі піхви);

  • мастурбація – це погано і брудно (мастурбуйте на здоров'я);
  • не можна займатися сексом під час вагітності (можна, тільки якщо лікар не заборонив);
  • за розміром великого пальця, ноги або носа можна визначити розмір члена чоловіка (ах, якби все було так очевидно і просто);
  • перерваний статевий акт – відмінний спосіб контрацепції (коефіцієнт Перля у цього методу, або кількість вагітних жінок з 100 – від 6 до 18, – будь ласка, використовуйте презервативи);
  • жінки пісяють з піхви (сечовипускання відбувається через уретру, яка трохи вище входу в піхву);
  • можна не використовувати презерватив, якщо партнер сказав (-а), що чистий і недавно перевірявся. І взагалі, презерватив – це недовіра до партнера (насправді людина, яка проходить регулярні перевірки, не займатиметься незахищеним сексом);
  • піхва підлаштовується під будь-який розмір члена (піхва досить еластична в діаметрі, але її глибина обмежена фізіологією);
  • під час місячних не можна займатися сексом (можна, з презервативом);
  • всім людям підходить однакова стимуляція і ласки (до кожної людини потрібно знайти підхід і дізнатися, що і як він / вона любить);

І так далі, далі, далі. І якщо над ППА як методом попередження вагітності освічена публіка звично сміється, то хто тоді викачує безглузді (і небезпечні) додатки, що визначають "безпечні дні" для незахищеного сексу?

Люди часто (і помилково) думають, що порно відмінний учитель. Порно – непоганий інструмент для мастурбації, плюс звідти можна почерпнути нові пози і деякі прийоми. Але розглядати порно як освітній контент не можна. При зйомці порно головне – це красива картинка, а зручність і задоволення учасників – другорядне. Тут важливо пам'ятати, що всі трюки виконані професіоналами, і не намагатися повторити все в реальному житті. Ще одна поширена помилка свідчить, що чоловік завжди знає, чи відчула партнерка оргазм. За статистикою, тільки 42% чоловіків неправильно оцінюють задоволеність партнерок, причому 17% їх недооцінюють, а 25% – навпаки.

Сексуальна освіта потрібна – і важливо починати її не з практичних занять, щоб зробити приємність партнеру, – а з себе. З вивчення власної психології і тіла. Своїх потреб, бажань, страхів. І тільки навчившись отримувати задоволення, можна відточувати практичні техніки для партнера. Так, це егоїзм. Але дуже здоровий і правильний. І тільки коли людина здатна подбати про себе, вона може навчити цьому партнера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.