До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто такі варвари та чому дії російської армії називають варварськими

Хто такі варвари та чому дії російської армії називають варварськими: з’ ясовуємо в матеріалі.

Окупанти обстріляли ракетами торговельний центр у Кременчуку на Полтавщині

Варвар (від грец. мн. βάρβαροι — "іноземці", буквально — "ті, що бурмочуть") — зневажливий термін, яким позначають людину, представника певного народу або племені, що справді або уявно перебуває на доцивілізаційному або нижчому цивілізаційному рівні розвитку. Таке визначення варварам дає вікіпедія.

Реклама

Початково назву "варвари" вигадали греки, до того ж застосовували її до всіх інших народів, які не говорили грецькою. Грекам їхня мова нагадувала нерозбірливе, позбавлене сенсу бурмотіння ("вар-вар-вар", щось на кшталт сучасного "бла-бла-бла"). Неважко здогадатися, що слово "варвар" мало зневажливий характер. Слово "barbari" було й у давніх римлян.

Станом на 28 червня 2022
російські нацисти пошкодили в Україні 628 закладів охорони здоровя

Телеграм-канал ВР України

Згодом слово "варвари" почали застосовувати до кочових племен, які не вели осілого способу життя, не обробляли земель, не створювали продовольчих запасів та не зводили будинків. Кочівники вчиняли набіги на осередки цивілізації, грабували, руйнували, вбивали та нищили все, що було створено роками наполегливої праці. Основною мотивацією варварів була перспектива пограбування.

Отже, згодом слово набуло нового контексту: ним стали називати жорстоких людей, що нехтують досягненнями цивілізації, зневажають науку, прогрес і гуманізм та бачать сенс свого існування в загарбництві, жорстоких війнах, руйнуванні того, що створили інші народи.

Коли варвари прорвали рейнський кордон у 406 році та розорили Галію й Іспанію, архієпископ і письменник Ісидор писав про це так: "Вбиваючи та спустошуючи вздовж і впоперек вони підпалювали міста й поїдали награбовані запаси, тож населення з голоду вживало навіть людину. Матері їли своїх дітей; дикі звірі, які звикли насичуватися тілами полеглих від меча, голоду чи моря, нападали навіть на живих…"

27 червня російські окупанти обстріляли торговельний центр у Кременчуку на Полтавщині, де в той час перебувало близько 1000 людей. Кількість загиблих у Кременчуку становить щонайменше 25 осіб, безвісти зниклими вважають ще понад два десятки людей – заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Понад 60 людей поранені.

29 червня вранці окупанти обстріляли житловий багатоповерховий будинок. Наразі відомо щонайменше про чотирьох загиблих.

Після обстрілу в Кременчуку в інстаграмі активно шириться відео з місця подій з гештегом #russiaisaterroriststate. Таким чином українці намагаються привернути увагу всього світу до геноциду, який чинить росія, та закликають визнати рф країною-терористом. "Це жахливий напад ще раз показав глибину жорстокості та варварства, на яку опустився російський лідер. Наші думки знову звернені до сімей безневинних жертв в Україні", – зазначив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Світ має визнати росію державою-терористом, а винні мають зазнати суворого покарання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.