До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто такі IT Army of Ukraine та як до них долучитися

Тисячі чоловіків і жінок по всій країні взялися за зброю, боронячи свою землю. Проте вони не єдині: українці також згуртувалися навколо волонтерської "ІТ-армії", яка бореться із загарбниками онлайн.

Фото: Telegram-канал "Інтернет-війська України"

26 лютого Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оголосив про створення добровольчої кіберармії: "У нас багато талановитих українців у цифровій сфері: розробники, кіберфахівці, дизайнери, копірайтери, маркетологи. Ми будемо боротися на кіберфронті". Світ уже бачив допомогу хакерської групи Anonymous, які запроваджують DDoS-атаки проти російських компаній, але створення ІТ-армії під проводом уряду, – безпрецедентний випадок.

Реклама

Заклики до IT-армії з’являються в офіційному Telegram-каналі, який наразі нараховує більш як 307 500 підписників. У відповідь на безперервні DDоS-атаки на сайти української інфраструктури з боку Росії, адміністратори каналу вже просили проводити кібератаки на понад 25 російських вебсайтів. Серед них – енергетичний гігант "Газпром", банки країни, новинні ресурси та офіційні урядові вебсайти.

Фото: Telegram-канал "Інтернет-війська України"

Окрім цього, уряд закликає українських волонтерів, які мають змогу долучитися до кібервійська, звертатися до міжнародного суспільства через Twitter та зосереджувати увагу всього світу на подіях в Україні, поширюючи дописи з відповідними гештегами й гаслами.

Приєднатися до українського Інтернет-війська та допомогти поширити правду може будь-хто через офіційні Telegram-канали.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.