До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головне не мовчати: нові акції підтримки України по всьому світу

Війна, яку росія розв'язала в Україні, триває вже більше місяця. Зараз надзвичайно важливо, щоб світ не забув про нас і новини про ситуацію в країні не відійшли на другий план. Саме тому світ має й надалі виходити на багатотисячні акції протесту, які змусять лідерів країн діяти ще жорсткіше та рішучіше до окупантів. Розповідаємо про останні акції, що пройшли від Варшави до Каліфорнії.

Акція, покликана привернути увагу до кількості вбитих дітей у Маріуполі, Прага, 22 березня
Варшава

25 березня у Варшаві пройшов черговий мітинг на підтримку України, на якому зібралися як місцеві жителі, так і українські біженці, які перебувають у Польщі. Пройшов захід у день приїзду в країну американського президента Джо Байдена, а його кульмінацією стала акція, під час якої тисячі українців лягли на землю, щоб вшанувати померлих від російських бомбардувань та обстрілів. Пройшла акція під гаслом "Досить обіцяти – пора діяти!".

Реклама
Сан-Хосе

Не менш сильною за смисловим наповненням вийшла акція і в каліфорнійському місті Сан-Хосе. Вона називалася "128 дитячих життів" та була покликана звернути увагу на кількість загиблих українських дітей. Її організувала українська спільнота Каліфорнії. Учасники перформансу створили інсталяцію із 128 пар дитячого взуття. Нагадаємо, що схожа пам'ятка жертвам нацизму під час Другої світової війни знаходиться у Будапешті, на березі Дунаю.

Лондон

26 березня кольорами українського прапора забарвилися вулиці Лондона – на площі Піккаділі пройшла багатотисячна акція на підтримку нашої країни. Її організатором став мер британської столиці Садік Хан, який сказав, що Лондон стоїть пліч-о-пліч з Києвом. На мітингу також були помічені британські актриси Хелен Міррен та Джулі Dолтерс, а девізом акції стала фраза Imagine Peace авторства Йоко Оно.

Садік Хан
Берлін

Акцію на знак солідарності з Україною провели цими вихідними і в столиці Німеччини – перед Німецьким театром у Берліні з'явився напис ДІТИ величезними білими літерами. Саме такий був зроблений перед Академічним драматичним театром у Маріуполі, який повідомляв, що у його сховищах перебувають діти. Російських загарбників це не зупинило – вони все одно скинули бомби на будівлю, де ховалися мирні жителі.

Фото: @UkrBotschaftBerlin
Прага

Празькі активісти цими вихідними вирушили до російського посольства і облили його сходинки "кров'ю", що символізує кров невинних українців. За їхніми словами, правоохоронні органи не лише не перешкоджали проведенню акції, а й запропонували прийти наступного разу у робочий час.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.