До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Герцоги Кембриджські відвідали Український культурний центр

Кейт Міддлтон і принц Вільям і далі демонструють свою підтримку народу України на тлі вторгнення Росії в країну.

Герцоги Кембриджські в Українському культурному центрі в Лондні, 9 березня 2022 рокуГерцоги Кембриджські в Українському культурному центрі в Лондоні, 9 березня 2022 року

У середу, 9 березня, герцог і герцогиня Кембриджські відвідали Український культурний центр у Лондоні. Королівське подружжя зустрілося з представниками української громади й волонтерами, щоб дізнатися, яку допомогу надає центр і з якими проблемами стикається. Кейт і Вільям також поспілкувалися з Салехом Саїдом, генеральним директором Комітету з надзвичайних ситуацій (DEC), який об’єднує 15 провідних благодійних організацій Великої Британії. Саме DEC минулого тижня королева Єлизавета II зробила "щедру пожертву" для допомоги українцям.

Реклама

Минулими вихідними принц Вільям і Кейт опублікували в соцмережах заяву про підтримку українців, наголосивши, що підтримують "увесь народ України, який відважно бореться". Президент України Володимир Зеленський подякував принцові Вільяму та Кейт Міддлтон за підтримку, написавши у Twitter: "Ми з Оленою вдячні герцогу й герцогині Кембриджським за те, що в цей вирішальний час, коли Україна мужньо протистоїть вторгненню Росії, вони підтримують нашу країну і наших хоробрих громадян. Добро переможе".

Принц Чарльз та Камілла, герцогиня Корнуольська, в Українському католицькому соборі у Лондоні, 3 березня 2022 рокуПринц Чарльз і Камілла, герцогиня Корнуольська, в Українському католицькому соборі в Лондоні, 3 березня 2022 року

Герцоги Кембриджські — не єдині члени королівської родини, які виражають солідарність і підтримують Україну. Принц Чарльз, принц Гаррі та Меган Маркл також зробили заяви, що засуджують російське вторгнення. Камілла, герцогиня Корнуольська, влаштувала прийом до Міжнародного жіночого дня й запросила Інну Пристайко, дружину посла України у Великій Британії, розповісти в Кларенс-гаузі про виклики, з якими стикаються жінки в країні.

Минулого тижня принц Чарльз і Камілла відвідали Український католицький собор у Лондоні, де зустрілися з єпископом Кеннетом Новаковським, а також послом України Вадимом Пристайком та його дружиною Інною. Там Чарльз і Камілла запалили свічку та поклали до вівтаря соняшники на знак поваги.

Єлизавета II та Джастін Трюдо під час прийому в Віндзорському замку, 7 березня 2022 рокуЄлизавета II і Джастін Трюдо під час зустрічі у Віндзорському замку, 7 березня 2022 року

Також композиція із синьо-жовтих квітів була помітна на тлі світлин зустрічі королеви Єлизавети II з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Фото з букетом з’явилося всього за кілька днів після вищезгаданої пожертви королеви на допомогу українцям.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.