RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Дух свята: три рецепти новорічних пирогів

31 грудня 2019

"Святкове застілля вже завтра, але ви ще встигаєте потішити себе і рідних пахучим пирогом, – упевнена Олена Сагун, авторка блогу www.editorsandbeauty.com. – Приготування не забере багато часу, зате скільки задоволення ви отримаєте".

Цитрусовий пиріг з розмарином і кумкватами

Інгредієнти (для круглої форми діаметром 22 см

– 100 г розтопленого вершкового масла

– 120 г цукру

– 2 яйця

– 100 г кукурудзяного борошна

– 40 г мигдального борошна або меленого мигдалю

– половина лимона

– половина апельсина (плюс цедра цілого апельсина)

– 1 невеликий мандарин

– 1 ч. л. розпушувача

– дрібка солі

Для оздоблення:

– 200 г густого грецького або турецького йогурту

– 2 ст. л. цукрової пудри

– гілочки розмарину

– кумквати або скибочки цитрусових

Примітка: всі цитрусові повинні бути дуже соковитими, інакше тісто вдасться сухим і твердим.

@editorsandbeauty

Приготування

Порізати половину лимона на невеликі шматки, забрати кісточки. Натерти цедру апельсина, тоді зрізати ножем білу частину шкірки з половини апельсина (шкірку викинути, вона не знадобиться). Нарізати очищену половину апельсина на невеликі шматки. Іншу половину апельсина відкласти в сторону, її використовувати не потрібно. Очистити мандарин, нарізати м'якоть на шматки, забрати кісточки. Покласти в чашу блендера шматки лимона зі шкіркою, потім шматки апельсина і мандарина без шкірки – і все разом добре подрібнити в пюре.

У велику миску налити розтоплене масло, насипати цукор, влити яйця, цитрусове пюре і цедру. Насипати туди ж кукурудзяне і мигдальне борошно (або подрібнений мигдаль), розпушувач, сіль. Всі інгредієнти активно змішати вінчиком.

Вилити тісто в змащену маслом і посипану борошном форму. Випікати в розігрітій до 170оС духовці приблизно 30-40 хвилин.

Готовий пиріг повністю остудити, тоді прикрасити. Для прикраси змішати вінчиком йогурт з цукровою пудрою. Розподілити отриману масу по поверхні пирога. Зверху покласти гілочки розмарину і кумквати. Останні можна замінити шматочками апельсина і лимона.

Морквяно-горіховий кекс з корицею

Інгредієнти на форму 26х12 см

– 50 г м'якого вершкового масла

– 70 г рослинної рафінованої олії

– 100 г цукру

– 3 яйця

– 100 г моркви

– 130 г борошна

– 80 г перемелених волоських горіхів

– 1 ч. л. розпушувача

– 1 пакетик ванільного цукру

– 1 ч. л. кориці (можна більше)

– дрібка солі

– 1 ст. л. коньяку (опціонально)

Для оздоблення:

– 100 г крем-сиру

– 1 ст. л. меду

– жменька горіхів 

@editorsandbeauty

Приготування

Натерти моркву на середньо-дрібній терці. Відставити натерту моркву вбік.

Обидва види масла збити з цукром і ванільним цукром за допомогою блендера. Додати яйця, збити. Додати натерту моркву і коньяк (якщо використовуєте) і знову збити. Насипати туди ж борошно, перемелені горіхи, розпушувач, сіль і все ще раз гарненько збити міксером.

Форму змастити маслом, посипати борошном або ж застелити папером для випічки – так буде легше діставати готовий кекс з форми. Вилити тісто у форму, відправити в розігріту до 170оС  духовку. Випікати приблизно 45-50 хвилин, але перш ніж діставати з духовки, обов'язково перевірити готовність зубочисткою – вона повинна виходити з кексу сухою.

Готовий кекс дістати і повністю остудити. Для прикраси змішати крем-сир з ложкою меду, полити цим готовий кекс і посипати горіхами.

Вишнево-горіховий пиріг

Інгредієнти на форму діаметром 26 см

– 1 велика упаковка готового листкового дріжджового тіста (приблизно 1 кг)

– 300 г заздалегідь розморожених вишень без кісточок

– 100 г м'якого вершкового масла

– 100 г мелених волоських горіхів

– 2 яйця

– 1 ст. л. коньяку або вишневого лікеру

– 1-2 ч. л. кориці

– 1 злегка збите яйце для змащування пирога перед випіканням

@editorsandbeauty

Приготування

Тісто заздалегідь розморозити.

Для начинки збити розм'якшене масло з цукром. Додати яйця, горіхи, алкоголь, корицю і знову збити. Розморожені вишні злегка віджати, щоб стекла зайва рідина. Додати в начинку вишні і перемішати силіконовою лопаткою або ложкою.

Розморожене тісто розкласти на столі і вирізати два кола. Одне – чітко по діаметру форми (це буде верх пирога). Друге коло повинне бути трохи більше діаметру форми, щоб краї звисали, коли ви покладете тісто в форму. Перед вирізанням лист тіста можна трохи розкачати, якщо вам здається, що його не вистачить на два кола.

Покласти велике коло тіста в форму. Викласти на нього начинку. Накрити начинку меншим колом тіста. Злегка збити виделкою яйце, змастити ним краї нижнього кола. З'єднати верхній і нижній шари тіста – для цього по колу зчіпити краї. Верхній шар тіста проколоти багато разів виделкою або зробити гострим ножем кілька надрізів (отвори в цьому пирозі потрібні для того, щоб виходила пара). Змастити поверхню пирога збитим яйцем.

Випікати в розігрітій до 180оС духовці близько 45 хвилин або довше – до готовності начинки. Перевірити готовність можна, проткнувши пиріг зубочисткою, – вона повинна виходити сухою. Якщо в процесі випікання тісто почне сильно темніти, а начинка все ще здаватиметься сирою, накрийте пиріг фольгою і печіть до готовності.

Новый Год · рецепт ·

Ще в розділі Lifestyle

Популярне