До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дизайн у сучасній техніці: Samsung Electronics – 50 років

Samsung Electronics 50 років. Це красива і кругла дата, і я впевнена, що протягом року ми побачимо ще багато новинок, які перевернуть світ гаджетів і дадуть розвиток новим технологіям.

Аліса Ілієва

У Samsung Electronics працюють понад 1500 дизайнерів у 7 студіях по всьому світу, які створюють передові моделі техніки, що ідеально вписуються в повсякденне життя мільйонів, стають стильними аксесуарами або гармонійною частиною інтер'єру. Уже зараз існує така кількість розробок компанії, що складно уявити, що буде ще через 50 років.

Реклама

Я пам'ятаю перший телефон-розкладайку – модель смартфона, яка 15 років тому була однією з наймодніших, а зараз усі ми користуємося смартфонами, що нагадують гаджети майбутнього – безрамковими, з великими яскравими екранами і різноманітністю колірних рішень. Цього року лінії Galaxy вже виповнилося 10 років. Кожного сезон я чекаю виходу нового Galaxy від Samsung, як поїздки в нові країни або виходу нових колекцій улюблених брендів. Бо знаю, що буде щось нове, цікаве, те, що ми давно чекаємо у смартфонах, і в той же час стильне і красиве.

Samsung Galaxy S10+

Білий керамічний корпус Galaxy S10+ завоював мою симпатію з перших хвилин, для мене смартфон – це завжди частково красивий аксесуар, і я не люблю носити його в чохлах. Кераміка забезпечує смартфону довговічність і додаткову міцність, підвищений захист від подряпин, завдяки внутрішньому шару плівки. Керамічна обробка корпусу – це результат інтенсивної 200-годинної обробки, яку Samsung контролює на кожному етапі.

Секрет успіху полягає в тому, щоб знайти ідеальний баланс між міцністю і витонченістю. Тому його колір, як і зовнішній вигляд, для мене важливий. Як і об'єм пам'яті – а в керамічної версії 1 ТБ вбудованої пам'яті. Цього буде достатньо для тисяч фото і відео з подорожей. Всього у нової лінії смартфонів кілька кольорів: біла і чорна кераміки, перламутр, аквамарин і яскравий жовтий для компактної моделі. Екран з високою контрастністю і поліпшеною передачею кольору дає змогу бачити все, що відбувається, у вас на екрані навіть при яскравому сонці. Технологія нова – Dymamic AMOLED. Я змогла користуватися смартфоном і відповідати на робочі листи в звичайному режимі біля океану при денному яскравому світлі.

Аліса Ілієва

Одне з головних досягнень особисто для мене – це те, що майбутнє, коли ми мріяли, щоб з нами могли поділитися зарядом без шнурів, вже настало. Всі пристрої, у яких є технологія підтримки бездротової зарядки WPC Qi, дають змогу ділитися енергією зі смартфоном – треба просто покласти один пристрій на інший. Це в тому числі і дизайнерське рішення в напрямку гаджетів майбутнього без дротів. Замість зайвої кнопки в дисплей вбудований ультразвуковий сканер відбитка пальця – тепер розблокування займає якусь мить, навіть якщо палець мокрий.

Витончений корпус Galaxy S10+ має надійний рівень захисту від пилу та вологи. Я залишала його в піску, знімала під водою в басейні, а потім просто протирала його рушником і це ніяк не впливало на його продуктивність. Всього в смартфоні є 5 камер, завдяки яким ви можете знімати зображення, якість яких буде не гіршою, ніж у фото, знятих професійною камерою. Особливо цікава ультраширококутна, яка дає новий простір для креативних світлин.

Філософія дизайну розвивається не тільки в смартфонах, але і у всій техніці, яку розробляє Samsung Electronics. По всьому світу працює більше 1500 дизайнерів, які розробляють нові концептуальні дизайни для техніки Samsung.

Режим Ambient у Samsung QLED TV

Протягом десятиліть динамічно переінакшують дизайн під потреби користувачів. Відкриті до нових рішень і не бояться змінюватися. Для того, щоб створювати привабливі рішення для користувачів з різних регіонів і різних культур, компанія відкрила 7 дизайн-студій: в Сеулі, Токіо, Пекіні, Делі, Лондоні, Сан-Франциско і Сан-Паулу.

За минулі десятиліття компанія від чорно-білого ТБ перейшла до дизайн-розробок у нових QLED-телевізорах. У інтер'єрному режимі Ambient тепер можна отримати доступ до новин, фото та музики з головного екрану і доповнити інтер'єр своєї квартири унікальними творами мистецтва таких знаменитих художників і дизайнерів, як Талі Леннокс (Tali Lennox) і Шолтен і Баїнгс (Scholten & Baijings), з якими співпрацює компанія.

Нові телевізори мають дизайн 360 градусів, щоб панель можна було розташувати в центрі кімнати, а також напівпрозорий кабель Invisible Connection, який вирішує проблему безлічі неестетичних шнурів.


Компанія навіть представляє свої "колекції" побутової техніки в столиці моди – Мілані. Нещодавно вона показала на виставці "Цілодобову кухню Samsung" (The Samsung 24hr Kitchen) – унікальну інсталяцію, що демонструє роль сучасної кухні як серця будинку, в якому головне місце належить стильній вбудованій техніці. Проект об'єднує інноваційний дизайн і твори мистецтва, виконані з продуктів, з побутовою технікою Samsung.
Samsung

Перші smart-годинники нагадували комп'ютер на руці, а зараз завдяки дизайну їх важко відрізнити від класичних швейцарських. Наприклад, компанія Samsung Electronics і TOUS об'єднали моду і технології в нових Samsung Galaxy Watch TOUS. Відома акторка і амбасадор обох брендів Паула Ечеваррія вперше представила новинку на Тижні моди Mercedes-Benz у Мадриді в січні цього року. Паула звернула увагу на універсальність нових Galaxy WatchTOUS і на те, що пристрій виконаний в ніжному дизайні. Нові Galaxy Watch поєднуватимуться з будь-яким стилем. За її словами, це один з найкращих аксесуарів, який одночасно поєднує в собі витончений стиль і високу функціональність.

За часів, коли наголос все більше роблять на технологічності, в Samsung роблять ставку і на дизайн, який відгукуватиметься у користувачів. А ще – змінюються під потреби і настрої моди, випускають широкі лінії продуктів, у яких кожен зможе знайти саме свій дизайн. Ймовірно, що саме за це бренд так люблять мільйони людей з усіх усюд.

Ці 50 років виявилися для Samsung Electronics роками успіху в винаходах, інноваціях та дизайнерських рішеннях, що назавжди увійшли в історію технологій. І компанія точно не планує зупинятися на досягнутому, а готує для нас ще більше новинок і прогресивних пристроїв на роки вперед.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.