До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших цитат з книжки психолога Олени Друми "Ты – сама себе психолог"

Promotion

"Я допомагаю своїм клієнтам зрозуміти і прийняти себе", – каже Олена Друма, психолог міжнародного рівня з 8-річним досвідом роботи, гештальт-терапевт, автор курсів, що змінюють свідомість, популярна блогерка з аудиторією 750 тисяч читачів в "Інстаграмі" і письменниця. Олена допомагає своїм клієнтам досягти успіху у всіх сферах життя, знайти шлях до достатку, балансу, гармонії і внутрішнього відчуття щастя.

Реклама
Олена Друма

Книжка Олени Друми "Ты – сама себе психолог" стала бестселером і отримала премію, як найкраща книжка з психології за 2019 рік за версією Successful Ladies Awards. Авторка каже, що це не просто ще одна книжка про успішний успіх і щасливе щастя, а практичний посібник для тих, хто хоче прийти до гармонії, балансу і достатку у всіх сферах свого життя. Книжка вже стала настільною для більше 40 000 дівчат. "У ній немає чарівних таблеток, але є чітка, зрозуміла і доступна теорія без води, приправлена одеським гумором, і величезна кількість практик і вправ, які спрямовані на роботу з собою. Ця книжка спростовує принцип "прочитала й забула". З її допомогою можна знайти відповіді на багато своїх запитань, ефективно попрацювати над своїм минулим, навчитися насолоджуватися справжнім і почати формувати бажане майбутнє, перетворюючи мрії на реальність".

Книжка буде актуальною для кожної дівчини, її можна перечитувати знову і знову, кожного разу повертаючись до захопливих моментів життя, і пережити інсайти вже через довгий час після її прочитання.

Vogue.ua вибрав п'ять важливих тез:

Олена Друма
Про те, чому така важлива робота з минулим

Результати роботи над минулим мають безпосередній стосунок до успіху в справах, до відносин з чоловіком, з соціумом і до життя в цілому. Чому так важливо досліджувати відносини з батьками і свої дитячі травми? Вони як баласт. Щоб піднятися на повітряній кулі, потрібно щось скинути. У нашому житті баласт – це образи, очікування, комплекси – все, що заважає піднятися вище. Щоб взяти нову висоту в будь-якій сфері, необхідно розібратися, що взагалі з вами відбувається.

Про помилки батьків

На тренінгах і семінарах я дуже часто чую, як дівчата кажуть: "Так, про мене піклувалися, я була взута і одягнена, але мама не розмовляла зі мною відверто, не переживала зі мною перше кохання, розчарування і біль". Швидше за все, мама просто не усвідомлювала, що це потрібно робити, бо їй самій в дитинстві не давали тепла. Не було у батьків часу поговорити про перше кохання, про те, що вчителька при всьому класі висміяла твої нові черевики, що подружки перестали розмовляти з тобою без очевидної причини... Всі ці найважливіші переживання дитина змушена або ховати в собі, або довіряти щоденникові. Дитяча самотність – найгіркіша, бо її практично неможливо уникнути. Діти вчаться вибудовувати соціальні зв'язки через батьків. А, значить, коли батьки доброзичливі, коли вони показують свою прихильність, свою любов, підтримку, то і діти виростають у відчутті, що вони потрібні і улюблені.

Про страх відносин

Людина боїться чогось, бо дуже сильно обпеклася. І так страшиться цієї ситуації, що починає її притягувати. Наприклад, дівчина починає бачити цю ситуацію в будь-якому вчинку свого чоловіка. Зовсім не обов'язково, щоб це була якась страшна ситуація, досить швидкоплинного неприємного враження, щоб зробити для себе висновки і почати проєктувати свій досвід на всіх чоловіків з оточення.

Про бажання і почуття провини

Моя терапевтична практика показує, що не всі люди здатні говорити про свої потреби і мрії від першої особи. Непропрацьовані люди (ті, які не розібралися в своїх установках, не пізнали себе) стикаються з соромом, з почуттям провини за свої бажання, що не збігаються з бажаннями інших, за те, що вони хочуть чогось більшого. Наприклад, коли мама все життя бачила вас лікарем, а ви вирішили стати модельєром.

Про самооцінку

Немає нічого поганого в тому, щоб вважати себе принцесою Монако, головне не жити при цьому з тим, хто тебе не кохає, і не тягнути на собі всю сім'ю. Дівчина зі здоровою самооцінкою не може жити з чоловіком, який її не поважає. Крім того, адекватна самооцінка передбачає, що її господиня не може почуватися повинною всім родичам і існувати в ролі рятувальника. Сюди ж приплюсуємо відсутність подруг, які тільки беруть, і людей, які зі своїм "я вважаю!" регулярно п'ють твою кров. А тепер головне. Жінка, дівчина, дружина, мати, що має здорову самооцінку, не житиме лише сім'єю, інтересами чоловіка і дітей. Бо самооцінка тісно пов'язана з любов'ю до себе, а любов до себе – це не "на останні гроші, подрузі на зло, купити нові туфлі". Самооцінка – це про вміння підтримати себе, не гризти зсередини за промахи. Це про вміння вибрати для себе найкраще і відгородитися від енергетичних вампірів – важлива навичка побудови міжособистісних відносин.

Придбати книжку можна за посиланням.

Блог в "Інстаграмі": @lenadruma

https://www.instagram.com/lenadruma/

Канал на YouTube: Елена Друма. Женский психолог

Сайт: lenadruma.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.