До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що на десерт: японські мочі за рецептом The New York Times

Кілька років тому шеф-кондитер Томоко Като розповіла The New York Times, як приготувати мочі — японський десерт з рисового борошна з начинкою, який можна їсти як тістечко, а також подавати як морозиво. З дедалі сильнішою любов'ю до азійської кухні, vogue.ua публікує рецепт класичних мочі з пастою з червоної квасолі.

Photo: Getty Images
Інгредієнти
Photo: Getty Images

Для 20 штук.

Реклама

Тісто:

  • 1 склянка (150 г) солодкого рисового борошна (також борошно мочика або клейке рисове борошно);
  • ¾ склянки (150 г) цукру;
  • Картопляний крохмаль для посипання.

Начинка:

  • 1 склянка (200 г) сушеної квасолі адзукі;
  • ¾ склянки (150 г) цукру;
  • ¼ ч. л. солі.
Приготування
Photo: Getty Images
  • Спочатку приготуйте начинку: добре промийте квасолю і перекладіть у велику каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння. Потім злийте воду. Знову залийте квасолю водою і варіть на повільному вогні, поки вона не стане повністю м'якою (1-1,5 години). Під час приготування квасоля має постійно залишатися під водою, тому за необхідності слід додати більше води. Коли квасоля буде готова, злийте воду і дайте стекти зайвій волозі.
  • Висушену квасолю подрібніть за допомогою блендера, щоб утворилася однорідна паста. Якщо квасоля занадто суха, додайте кілька ложок води. Готову квасоляну пасту поверніть у каструлю, додайте сіль і цукор. На середньому вогні, постійно помішуючи, готуйте начинку (10-15 хвилин), до випаровування зайвої води маса має дуже загуснути. Готову пасту викладіть у широку неглибоку ємність і поставте в холодильник, щоб вона охолола і загусла ще більше.
  • Тепер готуйте тісто: застеліть деко пергаментом і щедро присипте його крохмалем; відкладіть. У мисці до однорідної маси змішайте рисове борошно зі склянкою води. Через сито процідіть суміш у каструлю – використовуйте вінчик, щоб тісто легше проходило через сито. Потім додайте до тіста цукор і добре перемішайте. Постійно помішуючи, готуйте тісто на середньому вогні, поки воно не загусне і не перетвориться на гладеньку кульку. Для цього знадобиться 5-7 хвилин.
  • Присипте ніж крохмалем і розріжте тісто на 20 рівних частин. По черзі розкачайте кожен шматочок тіста має вийти плаский кружок діаметром близько 5 сантиметрів. Рясно посипте крохмалем поверхню, скалку і руки, щоб тісто не прилипало. Візьміть столову ложку квасолевої пасти і за допомогою рук сформуйте кульку. Квасолеву кульку помістіть в центр розкачаного тіста. Пальцями аккуртно розтягніть тісто, щоб кулька з начинки не втратила форму і знаходилася просто в центрі. Плавно закрийте начинку в тісті, формуючи круглий "пиріжок" в долонях. Готове тістечко викладіть на покрите крохмалем деко швом донизу.
  • Тістечка готові. Їх можна з'їсти зразу ж, або зберігати накритими в холодильнику упродовж одного дня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.