До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому пари розлучаються під час війни?

Під час війни, коли люди занурені у вир виснажливих подій, стає важко будувати нормальну комунікацію з оточенням, проявляти терпимість і розуміння. Це позначається на людських стосунках, зокрема й подружніх, а інколи – призводить до їхнього руйнування. Спеціалісти онлайн-платформи з надання психологічної підтримки "Розкажи мені" знають відповідь, чому так відбувається.

Отже, що може бути причиною? В умовах сильного стресу, у ситуації невизначеності або безпосередньої небезпеки всі ресурси йдуть на організацію елементарних базових потреб. Так, на стосунки та прояв своїх почуттів ресурсу просто бракує.

Реклама

Кожна людина переживає стрес по-своєму: хтось ладен приборкати рівень тривоги, хтось – ні. Така різна реакція часто заважає парі згуртувати зусилля та підтримати одне одного, аби пережити складі часи. Через це кожен залишається наодинці сам із собою, своїми думками та переживаннями.

У надзвичайно стресових ситуаціях, як-от війна, відбувається переоцінка цінностей: те, що здавалося головним, тепер переходить у стан другорядного. Може статися й так, що це різні речі для партнерів, і звичних точок дотику більше немає. Адже війна робить усіх максимально чесними та відкритими, й інколи це не те, що ми хотіли б знати про свого партнера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.