До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про роботу шведської принцеси Софії в госпіталі

17 квітня стало відомо, що шведська принцеса Софія після проходження експрес-навчання вирушила працювати в місцевий шпиталь Sophiahemmet. Принцеса опублікувала світлину, на якій зображена темно-синя форма з підписом "Софія".

Принцеса Софія — почесний голова Стокгольмської лікарні, але в межах своєї волонтерської діяльності вона опікується речами абсолютно несвятковими. У себе в Instagram вона написала: "Зараз я перебуваю в одному з відділень лікарні, де разом з іншими нещодавно навченими людьми ми підтримуємо й розвантажуємо роботу основного медичного персоналу. Я щаслива, що можу бути корисною їм у цей складний кризовий час".

Реклама
Фото: @prinsparet

Щоб мати змогу допомагати, принцеса прослухала спеціально організований 3-денний онлайн-курс, який щотижня проходять приблизно 80 осіб. Його створили спеціально для того, щоб допомогти лікарні Sophiahemmet, яка через спалах коронавірусу в країні виявилася перевантаженою. Серед обов’язків волонтерів — прибирання й усіляка допомога лікарям: від дезінфекції інструментів до роботи на кухні. Безпосередньо з пацієнтами принцеса Софія й інші учасники програми не контактуватимуть. "Головна мета волонтерської програми — полегшити життя персоналу, який має навички роботи з догляду за хворими, щоб він міг цілком зосередитися тільки на цій роботі, не відвертаючись на допоміжну", — розповіли представники шпиталю.

Фото: @Sophiahemmet

Нагадаємо, що принцеса Софія, герцогиня Вермландська, стала членом королівської сім’ї Швеції після заміжжя з принцом Карлом Філіпом, сином нинішнього короля Карла XVI Густава й королеви Сільвії. Вона деякий час працювала моделлю, потім відкрила свою студію йоги й увесь цей час активно опікувалася доброчинністю. Була волонтеркою в Гані, допомагала будувати дитячий будинок, а у 2010-му заснувала організацію "Дитячий майданчик". Того ж року вона познайомилася з майбутнім чоловіком, а церемонія одруження в них відбулася у 2015 році. Нині пара виховує двох дітей — 4-річного сина Олександра Еріка Хубертуса Бертіля й 2-річного сина Габрієля Карла Вальтера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.