До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Березовий сік — головний делікатес квітня

Березовий сік збирають рано навесні. Цей напій — сезонне задоволення для всіх, хто живе у схожих зі східною Європою кліматичних зонах. Vogue.ua знає, чому березовий сік важливо спробувати хоча б раз у житті і чому цей напій цілком заслуговує на місце поруч з популярною кокосовою водою.

Photo: Getty Images

Березовий сік [або березова вода] має прозору і злегка тягучу текстуру. Його можна пити в чистому вигляді, а можна вживати у вигляді сиропу, пива і навіть вина. Проте сезон збирання — найкращий час, щоб застати березовий сік у натуральному вигляді і гарна можливість спробувати його без додавання цукру та інших наповнювачів.

Реклама

Потенційну користь березового соку складно довести — досліджень недостатньо. Проте і повністю спростувати його корисні властивості теж не можна — деякі дослідження все ж проводилися. Так, до прикладу, відомо, що в 300 мл березового соку міститься всього дев'ять калорій, три грами цукру, денна норма магнію і марганцю. Також березовий сік містить фосфор, кальцій, калій, фолієву кислоту, вітамін С і мідь. А незначна кількість амінокислот і антиоксидантів допомагає боротися з окислювальним стресом в організмі.

Серед помічених б'юті-ефектів — сяюча шкіра і міцне волосся. Березовий сік використовується при створенні формул для кремів, лосьйонів й інших косметичних засобів. Вітамін С, що також міститься в ньому, сприяє виробленню колагену і засвоєнню заліза, і обидва чинники позитивно позначаються на здоров'ї волосся та на стані шкіри. Проте для гучного підтвердження позитивного впливу березового соку на організм людини потрібно більше досліджень.

Березовий сік є гарним способом підтримання водного балансу, позаяк у ньому відносно мало калорій і цукру, порівняно з кокосовою водою чи кленовим соком. І хоча користі від березової води більше, ніж небезпеки, надмірне її споживання може стати причиною інтоксикації марганцем, що особливо часто проявляється у людей із захворюваннями печінки.

Тому, яким би корисним не був продукт, у всьому потрібно знати міру. У цьому квітні пробуємо березовий сік.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.