До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

90 днів героїзму: війна в Україні в сумних цифрах

Вже три місяці український народ героїчно бореться за свою свободу та незалежність, намагаючись вигнати ворога з нашої землі. Кожен з нас платить величезну ціну за незалежну Україну – зруйновані міста, тисячі вбитих мирних жителів та сотні постраждалих дітей, мільйони вимушених переселенців і тих, хто стикнувся з насиллям з боку окупантів. Усім нам ще доведеться осмислити всі ці наслідки, але зараз, щодня, ми робимо впевнені кроки до спільної перемоги. Сьогодні, на 90-й день війни, ми постараємося зафіксувати підсумки минулих трьох місяців у цифрах.

– У тимчасовій російській окупації наразі перебуває близько 20,7% території України.

Реклама

– 11 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями. Майже 7 мільйонів переїхали до спокійніших регіонів України.

– Російська армія завдала по Україні 1 тисячу 474 ракетні удари, застосувавши 2 тисячі 275 різних ракет, повідомив 23 травня Володимир Зеленський у своєму зверненні.

– Щонайменше 234 дитини загинули від дій рф за даними Офісу генерального прокурора України. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області.

– Щодня на телефон гарячої лінії уповноваженого з прав людини звертаються 700-800 українців, які повідомляють про воєнні злочини росії.

– 8462 випадки загибелі чи поранення цивільних людей в Україні змогло підтвердити Управління верховного комісара ООН. Важливо розуміти, що реальні цифри будуть набагато більшими.

– 23 500 кілометрів доріг треба буде відбудувати.

– Економічні втрати України від російського повномасштабного вторгнення, разом з непрямими збитками, становлять близько 1 трильйона доларів.

– Приблизно в 100 мільярдів доларів експерти оцінюють безпосередні збитки інфраструктури країни.

– Окупанти зруйнували чи пошкодили 38,6 мільйона квадратних метрів житла.

– Від початку повномасштабної війни пошкоджено вже 1848 закладів освіти, з яких 173 зруйновані повністю.

– Зруйновано та пошкоджено майже 95 000 легкових автомобілів.

– 22 мільйони тонн продовольства росія заблокувала в українських портах.

– Загальна тривалість повітряних тривог у Києві становила 17 діб. Щодня ця цифра збільшується, а кількість тривог сягає 400.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.