До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 знакових інтерв'ю в кар'єрі Опри Вінфрі

29 січня одній із найшанованіших жінок у світі телебачення Опрі Вінфрі виповнюється 68 років. За майже 40 років своєї професійної діяльності Опра встигла досягти запаморочливого успіху і долучитися до спілкування з легендарними особистостями. Вона має власну кіностудію, журнал The Oprah Magazine, сайт, радіомережу і телеканал OWN: The Oprah Winfrey Network. Інтерв'ю, що вийшли в межах "Шоу Опри Вінфрі", можна сміливо назвати найрейтингішовими і такими, що їх найчастіше переглядають. У день народження королеви телебачення Vogue UA згадує її найкращі інтерв'ю.

Джордж Буш и Опра Уинфри во время Джордж Буш і Опра Вінфрі під час "Шоу Опри Вінврі", 2000
Майкл Джексон, 1993

​​​Інтерв'ю Опри з Майклом Джексоном стало першою можливістю артиста обговорити все недомовлене після довгої перерви у спілкуванні з пресою. Не затверджуючи жодного питання перед зніманням, Майкл Джексон відкрив вхід до свого "Неверленду" для Опри, повністю довірившись їй. Тоді наживо "Шоу Опри Вінфрі" дивилися близько 90 мільйонів глядачів у всьому світі, а відеозапис інтерв'ю з королем попмузики досі залишається одним із найпопулярніших на YouTube-канал OWN.

Реклама

У цій розмові співак відповідає на запитання, які тоді хвилювали усіх: про свої стосунки з батьком, самотність, колір шкіри, пластичні операції і суперечливі історії, що поширювалися про нього. Вперше Майкл торкається найскандальнішої теми його життя — взаємин з дітьми, і зізнається Опрфs, що його чарівний "Неверленд" було створено і для нього. Майкл Джексон вважає, що віддав своє дитинство, щоб стати знаменитим. З його слів, саме завдяки цьому йому вдалося створити мікросвіт, де він міг би бути дитиною, оточеною іншими дітьми.

Сара Фергюсон, 1996

Принц Гаррі й Меган Маркл були не єдиними представниками королівської родини, що побували в гостях у Опри. У 1996 році Вінфрі вдалося поговорити про життя герцогині, яка втекла з палацу, Сарою Фергюсон: жінка дала інтерв'ю відразу після розлучення з принцом Ендрю. Розмова із Сарою Фергюсон розкрила правду про життя із Віндзорами. Під час цього інтерв'ю герцогиня визнала, що для неї життя за королівськими правилами означало втрату себе самої. Саме в розмові з Опрою колишня представниця Букінгема вперше заявила, що "життя в палаці — не казка", розповіла про "жорстоку, образливу й абсолютно тоталітарну" британську пресу, підтримавши свою подругу принцесу Діану.

Елен Дедженерес, 1997

У 1977 році, після довгої низки жартів і натяків, головна героїня праймтайм шоу "Еллен" Еллен Дедженерес обрала шоу Опри, щоб уперше поговорити про свій ранній і досконалий публічний камін-аут, офіційно заявивши, що вона лесбіянка

Еллен розповіла Опрі про прикру реакцію з боку батьків і про те, як вона намагалася примиритися з реакцією суспільства. Тоді "Шоу Опри Вінфрі" наживо подивилося 42 мільйони людей, а цей епізод став дуже важливим для ЛГБТ+ спільноти, бо дозволив розкритися одній із найвідоміших медійних персон того часу й надихнув людей відкрито говорити про свою орієнтацію.

Вітні Х'юстон, 2009

Вітні Х'юстон, яка уникала публічних виступів після довгого семирічного мовчання (пов'язаного з наркозалежністю й важким моральним станом) погодилася на першу розмову саме з Опрою Вінфрі. Прийшовши на шоу, одна з найуспішніших співачок на той час зважилася на дуже особисте півторагодинне інтерв'ю, яке не влізло в один випуск і транслювалося на екрани не наживо, а в записі.

Під час розмови з Вітні Х'юстон Опра піднімає непрості питання щодо важкої наркотичної залежності, реабілітації й домашнього насильства у жорстоких стосунках з Боббі Брауном. Вітні Х'юстон майже постійно говорить про свою шалену любов до колишнього чоловіка, коли вона втратила себе. "Наркотики залишалися в нашому житті, адже лише так ми могли заглушити душевний біль", — відверто ділиться зірка. Це інтерв'ю за кілька років до смерті співачки стало одним із останніх для Вітні Х'юстон.

Ріанна, ​​2012

Дуже особиста й емоційна бесіда була записана у найулюбленішому місці Ріанни на землі: вдома, на Барбадосі. Вони з Опрою спілкуються про найзаповітніші мрії маленької дівчинки з острова і про ярлики "зразка для наслідування" і "секс-символу", які суспільство навісило на неї. Опра допомагає глядачам дізнатися про Ріанну справжню: Замислюймося про найдорожче.

Інтерв'ю стало потрясінням як для Опри, так і для глядачів. У 2009-му році по всьому світу розлетілися знімки Ріанни, побитої Крісом Брауном, і після цього скандального нападу ніхто не очікував почути від неї на шоу слова прощення як підтримання свого колишнього партнера.

Кім Кардаш'ян, 2012

Доволі пікантна бесіда Кім Кардаш'ян з Опрою Вінфрі, яка спричинила широкий резонанс. Інтерв’ю, що транслювалося в 2012 році, стало вдалим приводом як для Опри, так і для самої Кім, щоб підняти відверту тему витоку сексвідео селебріті з її хлопцем Реєм Джеєм, з яким вона зустрічалася того часу. Запис, який через 4 роки після знімання було злито і який продавався в Інтернеті, наштовхнув на питання про те, чи була б Кім Кардаш’ян відомою без цього відео. Телезірка зізналася, що цей безпрецедентний випадок став справжнім випробуванням для самої дівчини і її взаємин із родиною. Як розповідає сама Кардаш'ян, їй було важко виправдовуватися перед бабусею, і вона дуже рада, що їй не довелося говорити про це відео з батьком.

Принц Гаррі й Меган Маркл, 2021

Двогодинне інтерв'ю з принцом Гаррі та Меган Маркл злегка відкрило інформацію про реальне життя королівської родини. Під час першої частини розмови тет-а-тет з Опрою Меган розповіла про тиск з боку деяких членів сім'ї на Гаррі через передбачуваний колір шкіри їхньої майбутньої дитини під час її першої вагітності.

Интервью принца Гарри и Меган Маркл Опре УинфриІнтерв'ю принца Гаррі і Меган Маркл Опрі Вінфрі

Під час інтерв'ю з Опрою було піднято цікаві для всіх теми взаємин з королевою, суїцидальних думок Меган і її сварок з Кейт Мідлтон. Крім цього, пара зізналася, що на час публічного весілля, за яким спостерігав увесь світ, вони були одружені вже три дні. "За три дні до весілля ми побралися. Ніхто цього не знає", — розповіла Меган. В цілому, інтерв'ю з колишніми членами королівської родини вийшло скандальнішим, ніж очікувалося і, попри номінацію на "Еммі", якось воно зникло з каналу ОWN.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.