До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 способів зробити сексуальне життя екологічнішим

Від секс-іграшок на сонячних батареях до екологічно чистої нижньої білизни — представляємо гід, який допоможе зробити сексуальне життя гарячішим, не розігріваючи планету.

Photo: Dainis Graveris

Від презервативів до пластикових секс-іграшок — сексуальне життя створює більше відходів, ніж ви гадаєте. Навряд чи ви роздумуєте про зміни клімату "в ту саму мить", але якщо ви, як і ми, користуєтесь особистим кухлем для кави в місті, і ходите до крамниці зі своєю сумкою, то якраз час спробувати скоротити кількість пластикових відходів у вашому сексуальному житті. Ось як це зробити.

Реклама
Використовуйте біорозкладне

Презервативи — одноразовий продукт, який найчастіше використовується під час сексу, а також є найважливішим. Незапланована вагітність нерідко стає джерелом найнебезпечнішого для навколишнього середовища побічного продукту нашого сексуального життя. Тому життєво необхідним є доступ до безпечних і недорогих засобів контрацепції й право вибору. Наше особисте здоров`я та здоров`я планети пов'язані тісніше, ніж ви думаєте.

На цій філософії засновано бренд Hanx, зосереджений на питаннях сексуального здоров'я і освіти. Крім обміну інформацією про все, від пігулок до поліаморії, Hanx продає біорозкладні веганські презервативи, зроблені з якісної гуми, і мастила без парабенів.

https://www.instagram.com/hanxofficial/

Співзасновник бренду докторка Сара Уелш вважає, що саме стигматизація сексу заважає нам ставитися до сексуального життя з турботою про навколишнє середовище. "Ми всі буваємо сором'язливими, коли йдеться про секс, — розповідає вона Vogue. — Але коли ми заснували компанію, то з’ясували, що наша аудиторія дійсно зацікавлена ​​в екологічніших і веганських варіантах".

Компанія Einhorn з Берліна також спеціалізується на виробництві веганських і cruelty-free презервативів. До того ж, 50 відсотків прибутку компанія вкладає в проєкти сталого розвитку та підтримує систему справедливої ​​оплати праці у всьому виробничому процесі. Einhorn також планує скоротити кількість хімічних речовин у своїй продукції до нуля найближчим часом.

Використані презервативи Hanx можна викидати в компостне відро з органічними відходами. Ці презервативи розкладаються упродовж трьох місяців, але в різних країнах діють різні закони щодо того, куди можна викидати використані презервативи, тому цю інформацію варто уточнити, перш ніж викинути презервативи разом з харчовими відходами.

Вібратори теж бувають екологічними

Здатними біологічно руйнуватися бувають не лише презервативи. Онлайн-виробник секс-іграшок Blush Novelties розробив біорозкладаний вібратор Gaia. Його виготовлено з біопластику і він розкладається за кілька днів за правильних умов — але не хвилюйтеся, він не почне розчинятися прямо в поштовій скриньці чи в процесі використання. Дакі Дуліттл, представник Blush Novelties, пояснює, що попри популярність вібратора Gaia, мине ще доволі багато часу, перш ніж ринок запропонує різноманітніший асортимент екологічних секс-іграшок. "Якщо ми зможемо відмовитися від пластику, ми це зробимо. Але це складно для компанії, яка займається виробництвом секс-іграшок".

Вібратор Gaia зроблено з матеріалу, з яким "нелегко працювати". Він дійсно хороший для одноразових речей, таких як виделки, тарілки і чашки, але зробити його круглим, гладеньким і зручним для тіла складно. "Ми повільно знаходимо способи роботи з ним і виводимо його на ринок, адже, попри складнощі у створенні, він досить доступний".

Сонячна енергія не тільки для будівель

Інноваційна та екологічно безпечна альтернатива вашій стандартній секс-іграшці на батарейках — це стимулятори CalExotics на сонячній батареї. Це перший у світі продукт такого розряду, що повністю працює на сонячній енергії. Його оснащено сонячною батареєю, що дозволяє перетворювати сонячне і штучне світло на енергію.

"Покупка секс-іграшки на сонячній батареї — чудовий спосіб зробити сексуальне життя екологічнішим, — розповідає Vogue Ніколь Гроссман з CalExotics. — Інший спосіб — використовувати акумуляторні батареї. Вони залишають менше відходів, ніж традиційні секс-іграшки на батарейках. Вибір лубрикантів з безпечних для тіла і cruelty-free інгредієнтів також зроблять сексуальне життя екологічнішим".

Вибирайте іграшки з натуральних матеріалів

Секс-іграшки без пластику існували задовго до того, як ми почали використовувати пластик у всьому. При археологічних розкопках неодноразово знаходили тисячолітні примітивні фалоімітатори з каменю і скла, а найстаріший з виявлених налічує понад 30 000 років. Безпечні для тіла секс-іграшки зі скла, кришталю, каменю і дерева доступні на ринку і сьогодні, і деякі з них досить гарні.

Італійський дизайнер Сільвія Пікар об'єднує секс з мистецтвом у своїх еротичних іграшках з дерева, створених вручну. Вона вважає, що "дерево — це "теплий" і знайомий матеріал, який ідеально підходить для повільного і дослідницького підходу до задоволення".

Утилізуйте старі секс-іграшки

Коли прийде час розпрощатися зі старими секс-іграшками, з'ясуйте, чи пропонує виробник знижку на вашу наступну покупку, якщо ви повернете стару іграшку на переробку. Таким чином ви допомагаєте планеті і рятуєтеся від незручностей, пов'язаних з появою в місцевому пункті переробки сміття мішка з вібраторами.

Британська компанія LoveHoney запустила таку тенденцію ще в 2013 році, закликаючи клієнтів повертати старі секс-іграшки в обмін на знижку на наступну покупку. За кожну повернену і перероблену іграшку здійснюється пожертва до фонду World Land Trust у розмірі 1 фунта стерлінгів.

Купуйте екологічну нижню білизну

Хоча більша частина нижньої білизни і товарів для фетиша, як і раніше, виготовляється зі шкіри, ПВХ і синтетичної тканини, з'являється дедалі більше екологічно безпечних альтернатив, які варто вивчити. Італійський бренд Cosabella продає чуттєву нижню білизну ручної роботи з використанням натуральних барвників. З переробленого мережива можна створювати боді, комбінації, бра і багато іншого.

Cosabella

Бренд з Барселони Bijoux Indiscrets, що займається питаннями сексуального здоров'я і створює нижню білизну, пропонує інвентар для БДСМ, на 100 відсотків веганський і виготовлений з перероблених і таких, що переробляються, матеріалів. "Вироби для БДСМ зазвичай робляться зі шкіри, — пояснює засновниця бренду Ельза Віегас. — Виробничий ланцюжок у шкіряній промисловості доволі жахливий, адже виходить величезна кількість токсичних продуктів через фарбування шкіри, тому я вирішила знайти альтернативу." Результатом стала колекція пасків, наручників і чокерів Maze, схвалених PETA для веганів, і, за словами Віегас, "100 відсотків диких тварин і нуль відсотків диких тварин".

Поцікавтесь і робіть маленькі кроки

Як і більшість спроб бути добрішими до Землі, дослідження важливі. Ми опиняємося під великим тиском зробити всі аспекти нашого життя екологічнішими, що зазвичай потребує багато часу і грошей, яких нам не завжди вистачає. Поінформованість про можливі варіанти і невеликі зміни там, де це можливо, — це крок у правильному напрямку.

Експерт з екологічного сексу і автор книги Eco Sex Стефані Вайс погоджується: "Я розумію, що випадковий споживач купує презервативи, тому що зустрічає привабливого партнера і хоче, щоб все швидше сталося. Вони не хочуть думати про увесь цей сталий розвиток. Ми всі любимо секс, але через пару десятиліть ми, можливо, будемо занадто сильно перейматися втечею від повеней і пожеж, аби займатися сексом, так що давайте розберемося з цим прямо зараз. Це ситуація, коли ми всі на одному боці".

Текст: Sophie Wilson

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.