До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 кроків до створення ідеального домашнього офісу

Уявлення про роботу з дому має тенденцію виходити за межі фантазій про ідеальне робоче місце, закінчуючись лежанням з ноутбуком під ковдрою, боротьбою з прокрастинацією й невиконанням всіх можливих реченців. Ми зібрали 7 головних кроків зі створення ідеального домашнього офісу для більшості можливих цілей, чи то продуктивність, чи то наявність креативних ідей.

Photo: Kasia Gatkowska
1. Не погоджуйтеся на стару чашку

Незалежно від того, чому ви віддаєте перевагу — чаю, каві, воді або всьому разом — потрібна чашка, яка вас тішитиме. Найімовірніше, більшу частину дня ця сама чашка перебуватиме з вами "пліч-о-пліч", то чому б не вибрати найближчу вашій душі?

Реклама
Photo: @mudaustralia
2. Оточіть себе зеленню

Pantone називає зелений "великим гармонізатором", ця колірна група уособлює собою ріст, достаток і щастя. Зелений колір також розслабляє й заспокоює, і це хороший бонус, яким можна скористатися. Жоден робочий стіл не обійдеться без колючого кактуса, пишної папороті або соковитого сукулента. І якщо не заради перерахованих переваг, то хоча б для гарної компанії.

Photo: @theplantsocietyau
3. Використовуйте улюблену й корисну канцелярію

Це стане легким завданням для одержимих канцелярським приладдям, яким добре знайоме почуття задоволення й підвищеної мотивації після розпакування нової ручки, маркера або блокнота. Оточіть себе канцелярією як приємною у використанні, так і корисною — саме такі речі напохваті зроблять час за роботою з дому приємнішим.

Photo: @papier
4. Знайдіть особливий для вас аромат

Аромат — ще один із чинників, що впливають на настрій, який за лічені секунди може перетворити навколишній світ на заспокійливий зелений ліс або мускусне поле квітів. Суттєвим є й те, що аромат здатний впливати одночасно на стан розуму, тіла й душі. А ще вони просто мають шалений вигляд. Дифузори, пахощі, свічки, освіжувачі для кімнати й просто серпанок для обличчя можуть надати неповторного настрою навіть найзвичайнісінькому інтер’єру.

Photo: @the_ayu
5. Оточіть себе звуками

Продуктивна робота часто пов’язана з тим, що ваш телефон лежить якомога далі екраном вниз. Розумним рішенням буде використовувати динамік з дистанційним під’єднанням, який відтворюватиме подкасти, класичну музику й плейлисти, не відвертаючи від роботи.

Photo: @lexondesign
6. Предмети мають значення

Жоден стіл не буде по-справжньому твоїм, поки на ньому не з’явиться кілька речей, що дарують радість. Ми не пропонуємо захаращувати простір (якщо тільки від цього не залежить робочий процес), а радше радимо оточити себе речами, які роблять вас щасливішими.

В офісі ми не завжди маємо змогу впровадити у свій робочий простір щось особисте й автентичне, але вдома весь світ — це ваша власна мушля, яку ви можете опорядити так, як хочете. Важливо оточити себе такими речами, які тішитимуть і мотивуватимуть, чи то м’які іграшки, чи то предмети мистецтва або якісь дрібнички.

Photo: @feegreening
7. Довіртеся кольоротерапії

Ми не пропонуємо перефарбовувати стіни й стелю, а просто радимо оточити себе предметами таких кольорів, які роблять життя приємнішим. Засвідчено, що певні відтінки здатні поліпшити настрій, розслабити й "освіжити" голову — особливо якщо ви працюєте з виглядом на блакитне небо або в оточенні зелені. Додати кольору у свій домашній офіс не складно — досить нарешті розвісити яскраві листівки з подорожей або придбати канцелярію не чорного кольору. Виходьте за межі своєї свідомості, додаючи інтер’єру яскравості за допомогою, здавалося б, очевидних предметів: кошик для сміття й підставка для олівців не обов’язково мають бути сірими. Просто не думайте про це занадто багато, і тоді ви легко знайдете кілька відтінків, які змушують вас усміхатися.

Photo: @matildagoad

Текст: Lilith Hardie Lupica

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.