До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Троє блискучих діячів, яких обожнює країна

Війна показала, що ми захоплюємося не лише зірками спорту, моди та мистецтва, а й людьми, які тримають світ. Розповідаємо про трьох блискучих діячів, які сьогодні боронять країну на різних рівнях.

Кислиця

Реклама

Сергій Кислиця, 52 роки. Лев за гороскопом.Український дипломат, колишній заступник Міністра МЗС. Постійний представник України при ООН.

Соцмережі: Twitter з 66 тис. підписників.

Родина. Розлучений, має сина Яна.

За що його обожнюють. За іронію, тонкий тролінг, уміння дати відсіч, зберігаючи гідність, та неабиякий розум.

Професійні перемоги. Неодноразово розвінчував російську брехню перед світовою спільнотою, робив це ефектно та витончено водночас. Завдяки зусиллям Сергія Кислиці українські дипломати домоглися виключення росії з Ради прав людини в ООН.

Цитата. "Якщо він (путін – ред.) мріє про самогубство, нема чого залучати ядерний арсенал. Він має зробити те саме, що зробив чувак в Берліні. В бункері. В травні 45-го".

Під час виступу посла росії в ООН Василя Небензі в Раді Безпеки ООН 29 березня 2022 року в Нью-Йорку Сергій Кислиця читав книгу "Що не так з дипломатією". Інтелігентний та красномовний жест, який потім розійшовся соцмережами.

Фото: Спенсер Платт/Getty Images

"Після того, як наш представник в ООН Кислиця С.О. запитався у присутніх в залі засідання, чи голосував хтось за членство РФ в ООН, він вдягнув окуляри і оглянув зал. Після повільного огляду, шукаючи підняту руку, зняв окуляри і ствердив: "Із цим залишу вас. Поміркуйте!" і зійшов з трибуни. За спиною нашого "дипломатичного солдата" голова та секретарі ООН переглянулися – при цьому у залі наступила пауза, яка перейшла у тишу", – футболіст, блогер Сергій Мельник опублікував цей допис в Інстаграм, який став вірусним і набрав більше 85 тис. вподобань. Допис розійшовся тисячами поширень, а Сергій Кислиця отримав чергову порцію народного визнання та любові.

Підбірки найкращих виступів регулярно з'являються на YouTube та збирають сотні тисяч переглядів.

Залужний
Юрій Залужний

Валерій Залужний, 48 років. Рак за гороскопом. Український військовик, генерал. Член РНБОУ. Головнокомандувач Збройних Сил України.

Соцмережі. Facebook (майже 400 тис. підписників). Telegram (77 тис. підписників).

Родина. Дружина Олена та діти Христина й Аріна.

За що його обожнюють. За сучасний, людяний підхід до командування військовиками, за зменшення формалізації армійських процесів та надання більше повноважень військовикам. За те, що майстерно керує обороною України, за відсіч окупантам та контрнаступи української армії.

Юрій Залужний в молодостіФото: Анатолій Матіос via Facebook

Професійні перемоги. Не дозволив росії реалізувати жодних планів: ані "Київ за три дні", ані "перемога на Донбасі до 9 травня". Модернізував методи ведення бою та реформував армію де-факто, а не на папері.

Цитати. "Загальний курс на реформування Збройних Сил України відповідно до принципів і стандартів НАТО залишається незворотним. І ключове тут — принципи. Зміни мають відбутися передусім у світогляді і ставленні до людей. Я б хотів, щоб ви повернулися обличчям до людей, до своїх підлеглих. Моє ставлення до людей не змінювалося упродовж усієї моєї служби", – після призначення на посаду Головнокомандувача 31 липня 2021.

"Загроза повномасштабної агресії – вона є, вона була. І, на жаль, мушу це зауважити, що, мабуть, вона й буде далі. Відповідно, наше завдання як ЗСУ – не чекати "манни небесної", ми маємо до цього готуватися". 26 вересня 2021.

"Сили оборони героїчно протистоять ворогу, якого називали другою армією у світі. Ми зупинили противника на всіх напрямках. Ми завдали їм таких втрат, яких вони ніколи не бачили і не могли уявити". 19 березня 2022.

"Вірте Збройним Силам України. Ми робимо свою роботу". 23 квітня 2022.

Юрій Залужний
Кулеба
Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба, 41 рік. Овен за гороскопом. державний діяч, дипломат. міністр закордонних справ України, член РНБО.

Соцмережі. Facebook (122.5 тис. підписників). Twitter (881 тис. підписників). Instagram (майже 130 тис. підписників).

Родина. Дружина, Женя Кулеба (про неї Vogue писав тут), діти, Єгор та Любов. Пес породи джек-рассел-тер'єр Густав, мальтіпу Бенджі та французький бульдог Марік, врятований з Маріуполя.

За що його обожнюють. Наймолодший в історії голова зовнішньополітичного відомства України. Кулеба – міністр з людським обличчям: собаки, діти, книги – це його життя, до якого відчувають себе причетними сотні тисяч підписників. Кулеба невпинно веде переговори про поставки зброї для України. Його гострі твіти розповсюджуються миттєво та розходяться на цитати.

Війна за реальність: як перемагати у світі фейків, правд і спільнот. Д.Кулеба. 2019

Професійні перемоги. Разом з Президентом Зеленським 19 лютого 2022 заклав основи для ленд-лізу. Здобув для України статус партнера розширених можливостей НАТО. Разом з главами МЗС Польщі та Литви заснував так званий Люблінський трикутник, який передбачає активну та тісну політичну, економічну, соціальну взаємодію між трьома країнами. Реформував діяльність МЗС у сфері економічної дипломатії.

Цитати. "Нам не потрібні сурогати статусу кандидата на членство, які демонструють "другосортне" ставлення до України та ображають почуття українців". 19 травня 2022.

"Маючи найсильнішу та найдосвідченішу армію в Європі, ми значно зміцнимо безпеку Європи. Ми вже це робимо, захищаючи свою частину Європи та помираючи за цінності, які ми з вами поділяємо", — 16 травня 2022 на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС.

"У перші місяці війни перемогу ми бачили як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і оплата завданих збитків. Тепер, якщо ми будемо достатньо сильними на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що матиме вирішальне значення для наступної динаміки війни, звичайно, перемогою для нас у цій війні буде визволення інших наших територій" – 10 травня 2022 в інтерв'ю Financial Times.

"Буча сталася не за один день. Протягом багатьох років російські політичні еліти та пропаганда розпалювали ненависть, дегуманізували українців, вирощували російську перевагу та готували ґрунт для цих злодіянь. Я закликаю вчених усього світу досліджувати, що призвело до Бучі", – Twitter, 10 квітня 2022.

"Росія має бути визнана державою-спонсором тероризму і ставлення до неї має бути відповідним. Жодного бізнесу, жодних контактів, жодних культурних проєктів. Нам потрібна стіна між цивілізацією та варварами, які обстрілюють мирні міста ракетами" – Twitter, 23 квітня 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.