До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відбувся бранч з Александрою Шульман

23 травня у просторі CAPS Business School минув бранч з Александрою Шульман – колишнім головним редактором британського Vogue. Приїзд Александри в Києві ініціював Український інститут книги і його глава Олександра Коваль.

Александра Шульман

Мода як візуальне мистецтво, культурна дипломатія, баланс моди і соціального на сторінках Vogue – про все це на зустрічі в Києві говорила Александра Шульман, одна з найуспішніших фешн-журналістів у світі і за сумісництвом автор трьох книг. Модератором паблік-току з Александрою стала Тетяна Соловей, оглядач відділу моди українського Vogue, також у ньому взяла участь Олександра Дмитрович, голова міжнародного департаменту Ukrainian Fashion Week. Захід відбувся за підтримки фешн-простору Apt.13 і Діани Ставніцер.

Реклама
Тетяна Соловей
Діана Ставніцер

Зустріч з Александрою Шульман Тетяна Соловей почала зі згадки одного з ключових, на її думку, матеріалів у британському Vogue, який немало пояснює підхід до глянцевої журналістики Александри Шульман і її погляди на сучасний світ у цілому. Цей матеріал вийшов у жовтні 2014 року, після референдуму з питання незалежності Шотландії. Фічер писала про шотландську культурну спадщину і про те, як британський Vogue подолав шлях від стереотипного його сприйняття до приводу для справжньої закоханості в цю країну та став для багатьох колег Шульман прикладом того, як можна говорити про власну культуру.

Лілія Пустовіт

"Я думаю, що журнал про моду – це дзеркало", – каже Александра Шульман. – Щоразу при запуску "молодий" Vogue думає про дві речі: по-перше, як пояснити своєму читачеві, що таке Vogue, а, по-друге, як передати, що таке український, або індійський, або китайський Vogue. Як це зробити? Говорити через моду і візуальне мистецтво про культуру і соціальні речі".

Александра Шульман

Під час бранчу Александра Шульман також розповіла про власний досвід: для неї в епоху роботи в Vogue було важливим говорити не тільки про моду, а й мати власний голос. Редакторське крісло Шульман займала 25 років. Свій пост вона покинула 2017 року, але зробила це ефектно: випустила ювілейний номер, приурочений до сотої річниці Vogue в Великобританії, виставку фотографій з архівів журналу в Національній портретній галереї в Лондоні, і документальний фільм BBC, а також написала книжку "Всередині Vogue: Щоденник мого сотого року". Нагадаємо, торік вона вийшла українською мовою у видавництві ArtHuss.

<b>Шульман_бранч</b>

Бранч у Києві минув за підтримки Українського інституту книги, Лондонського книжкового ярмарку і українського Vogue. Партнери заходу – CAPSiness School, ресторан Прага, 13 Apartment.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.