До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Railroad Ladies: нова книга фотографа Саші Маслова

У видавництві "Основи" вийшла книга одного з найуспішніших українських фотографів Саші Маслова. Про видання Ukrainian Railroad Ladies, присвячене жінкам, які працюють на залізниці України, вже написали New York Times, The Guardian, The Washington Post.

Під червоною обкладинкою книги зібрано портрети героїнь: це чергові переїздів і контролерки безпеки руху на залізницях в Україні. Автор проєкту намагається з’ясувати, чому ці професії досі актуальні з огляду на майже повну автоматизацію залізничних переїздів у країні. Книга Саші Маслова — це не тільки фотоальбом, а ще й соціальне дослідження феномену функціонування української залізниці в принципі.

Реклама

"Спочатку я планував фотографувати жінок на переїздах без їхнього попереднього підготування, адже саме такі фото можуть розповісти багато історій, — каже Саша Маслов. — Однак іноді чергових переїздів попереджали про наш приїзд, а якщо й ні, то іноді жінки просили почекати, щоб підготуватися. Одного разу героїня не мала уніформи, але дуже хотіла сфотографуватися саме в ній, і ми чекали, поки її чоловік на велосипеді цю уніформу привезе".

У колонці для New York Times Саша розповів про будні жінок, які працюють на залізниці. "Більшість жінок, яких я зустрів, були щасливі, що їх помітили й сфотографували, оскільки до їхньої роботи зазвичай не прикута увага. Для декого, щоправда, така увага була незвичною. Дехто відмовився. Ці жінки проводять більшу частину свого часу на самоті, працюючи 12-годинну зміну".

Альбом Ukrainian Railroad Ladies уже можна замовити в Україні та усьому світі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.