До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Твори Ернеста Гемінґвея більше не видаватимуть в росії

Організація Hemingway Foreign Rights Trust, що розпоряджається літературною спадщиною Ернеста Гемінґвея, більше не буде співпрацювати з російськими видавництвами й відкликає дозвіл на публікацію творів письменника в росії. Про це головній редакторці "Видавництва Старого Лева" Мар’яні Савці написав Майкл Катакіс, розпорядник літературного спадку легендарного автора.

Ернест Гемінґвей працює під час полювання на велику дичину в Кенії, 1952Ернест Гемінґвей працює під час полювання на велику дичину в Кенії, 1952

"Поки що Hemingway Trust розірвав будь-які подальші домовленості з нашим російським видавцем і припинив переговори про новий контракт із сербським видавцем через підтримку Сербією Росії. Я переконав видавництво Simon & Schuster не продавати книги в Росію і не вести з ними жодних справ. Я і надалі припинятиму стосунки з будь-якою нацією, яка зараз підтримує Росію, з будь-якої причини чи обґрунтування. Я намагаюся зробити свій внесок тут. Це не дуже багато, я знаю, але, проте, це щира заява, що я беззастережно підтримую народ України не словами, а словами й діями", — написав Катакіс у листі.

Реклама

Також Майкл Катакіс, автор книги "Ернест Гемінґвей. Артефакти з життя", висловив своє захоплення українцями: "Кілька років тому я виступав перед великою публікою, яка зібралася в театрі, щоб обговорити Гемінґвея і мою книгу, яку ви опублікували. Я був глибоко зворушений страхами, мріями та добротою молодих людей. Вони на мить викликали у мене надію на світ. Я пам’ятаю, як сказав їм, що після перебування у Львові мені стало зрозуміло, що майбутнє живе саме там. Будь ласка, скажіть всім, кому можете, що тут, в Америці, я говорив і продовжую говорити людям, що майбутнє не в Америці. Воно живе в Україні і саме зараз. Україна нагадує моїй егоїстичній країні, який вигляд мають мужність, непокора і порядність. Ми давно не бачили цього в США".

Раніше vogue.ua писав про 5 культових творів Ернеста Гемінґвея, а також про 7 коротких оповідань письменника, які варто прочитати.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.