До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Радіо Ніч" — новий роман Юрія Андруховича

У видавництві "Меридіан Черновіц" у грудні виходить довгоочікуваний роман класика сучасної української літератури Юрія Андруховича. Книгу вже називають найгостросюжетнішим і водночас найліричнішим текстом Андруховича.

За словами самого письменника, ідея цього роману народилася давно. "2005 року в мене брали інтерв’ю на студентській FM-радіостанції у Варшаві, — розповідає Юрій Андрухович. — Серед іншого запитали: "Уяви собі, що ти перестанеш писати, що тоді робитимеш?". Я відповів, що в такому разі хотів би заснувати власну радіостанцію, винятково нічну. Я не спатиму вночі, крутитиму в ефірі свою улюблену музику й щось розповідатиму. І оскільки віддаю перевагу мінорній музиці, то звідси й назва радіостанції — "Радіо Смуток". На цьому історія завершилася, поки я не згадав про цей епізод наприкінці 2017 року, коли готувався до виходу роману "Коханці Юстиції". Тоді й вирішив, що наступний твір називатиметься "Радіо Смуток" і там буде герой, який має власну нічну радіостанцію. Це була та рідкісна мить, коли я ще не дочекався виходу попереднього роману, а вже прагнув починати новий. Згодом, щоправда, назву довелося змінити".

Реклама
Юрій Андрухович

Головний герой роману, події якого відбувається в невизначеному майбутньому — Йосиф Ротський, музикант, який має нічну радіостанцію. З розвитком сюжету роману читач дізнається багато цікавого про долю героя: участь у революціях, переслідування з боку спецслужб тоталітарних режимів, невдалі любовні пригоди, банківські махінації і, звісно, улюблену музику Йосифа. На звороті книги буде розміщений QR-код з доступом до музичної програми "Rotsky's List — список Ротського". Ці композиції Юрій Андрухович радить слухати вночі.

Онлайнова презентація книги відбудеться в ніч із 12 на 13 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.