До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 захопливих книжок, які можна прочитати за один вечір

Читання – процес прекрасний та надихаючий, але воно потребує зосердженості та повного занурення. В умовах, коли рівень тривоги зашкалює й стрічка новин оновлюється щогодини, робити це непросто. Для тих, кто любить читати, але зараз фізично не може читати великі романи, ми підготували добірку з блискучих невеликих романів та коротких оповідань, які можна прочитати за один вечір.

"Лише" (Less), Ендрю Шон Грір

Головному героєві роману "Лиш" Артуру Лишу симпатизуєш з першого рядка. Ми застаємо його в період кризи й розгубленості. Артуру 49 років, він не першої десятки американський письменник, який мріє написати роман усього свого життя. Якось отримує запрошення від колишнього бойфренда, у якого все ще закоханий, на його весілля. Щоб не йти на цей украй неприємний для нього захід, він вирішує вирушити в навколосвітню подорож... Формально "Лише" – не оповідання, а роман, але роман завдовжки не більш ніж 300 сторінок, який читається дуже легко. До слова, за цю книгу Ендрю Шон Грір отримав Пулітцера.

Реклама
"Хто завгодно, тільки не я", Галина Крук

Збірка чуттєвих, тонких оповідань української письменниці, поетеси, сценаристки, переможниці численних літературних конкурсів Галини Крук. У ній кожен читач знайде щось своє, дуже особисте: тут і "карантинні хроніки зі справжніми тривогами і втіхами, які довелося пережити кожному з нас. І відчуття втрати, коли замість людини залишається лише стара світлина. І телефонні розмови, які ніяк не можуть відбутися, тому що абоненти одне для одного недоступні... " В цілому це зворушлива серія оповідань про почуття і про нас із вами — дуже чуттєва і в хорошому сенсі "жіноча", яка стане вашою ідеальною книгою-супутницею на вечір.

Vivat

"День, що навчив мене жити", Лоран Гунель

Лоран Гунель – французький письменник, спеціаліст з розвитку особистості, автор бестселера "Бог завжди подорожує інкогніто" та неймовірно популярний у Франції автор. Йога нова книга "День, що навчив мене жити" – тепла історія, сповнена мудрості й простих істин, проте їх не так просто зрозуміти та прийняти. Головний герой Джонатан чудово проводить час у вихідний день.. Ми уявляємо приємну прогулянку пірсом, звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом вас хапає за руку молода циганка... "Я прочитаю твоє майбутнє", — каже вона. Ви посміхаєтеся так, наче почули нісенітницю, але руки не прибираєте...

Клуб Сімейного дозвілля

"Мої запасні життя", Ірина Славінська

"Мої запасні життя" – дебютна збірка есеїв української журналістки та продюсерки "Радіо Культура" Ірини Славінської. Авторка розмірковує про особисту історію, історію родини і роду, збирає докупи пазли спогадів з дитинства, навчання, подорожей, робочі ситуації з перекладацької і журналістської справ — аж до подій недавнього часу. Вишукана, мудра, філософська книга, яка допоможе зрозуміти, чим є сучасна українська есеїстика.

Видавництво Старого Лева

"Ноктюрни. П'ять історій про музику та смеркання", Кадзуо Ішіґуро

Збірка малої прози Кадзуо Ішіґуро, одного з найвідоміших романістів світу, лауреата Нобелівської премії з літератури 2017 року. "Ноктюрни" — цикл з п'яти оповідань, вишуканих, динамічних, пов'язаних між собою одним з основних персонажів — музикою. Ось співак, який у гонитві за колишньою славою втрачає єдине, що дійсно цінував. І чоловік, друзі якого, як з’ясувалося, цінують у ньому лише гарний смак щодо музики. І ще один співак, який, долаючи творчу кризу, мимоволі прискорює розпад шлюбу ледь знайомого йому подружжя. А обдарований, але недооцінений джазовий музикант вирішує, що налагодити кар'єру йому допоможе... пластична хірургія.

Видавництво Старого Лева, переклад Андрій Маслюх

"Чоловіки без жінок та інші оповідання", Ернест Гемінґвей

Збірка Ернеста Гемінґвея "Чоловіки без жінок та інші оповідання" охоплює написане у 1923–1927 роках. Ці твори, сповнені психологічної напруги і незвичайного поетизму, — про дорослішання і дружбу, про відвагу і страх, про кохання і втрати, про війну і смерть, про відчайдушні пошуки сенсу життя... У характерному "телеграфному" стилі Гемінґвей фіксує довколишні події, часто не промовляючи про головне. Якщо наразі вам складно читати великі романи, бо увага розпорошена, то збірка "Чоловіки без жінок та інші оповідання" – ідеальний план на вечір.

Видавництво Старого Лева, переклад Ганна Лелів

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.