До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Міжнародне видавництво випустить книжку про красу природи України

"Україна, якої ще не бачили!" — так звучить гасло нової книжки The Beauty of Ukraine / Landscape Photography, що скоро з’явиться в книгарнях по всьому світі.

Вперше за історію України виходить книжка про природу, сучасність та географічні особливості нашої країни, що зображені через дібрані світлини відомого тревел-фотографа Євгена Самученка. Видання публікує німецька компанія teNeues, що є одним з провідних світових видавців високоякісних та ексклюзивних книжок у галузі фотографії, архітектури, дизайну, стилю життя та мистецтва.

Реклама

Євген Самученко — визнаний у всьому світі фотограф, який спеціалізується на тревел-, аеро- та нічному зніманні, його роботи неодноразово входили до коротких і фінальних списків міжнародних премій, здобували нагороди та гран-прі. Автор книжки — видавчиня Люсія Бондар, яка й запросила Євгена до роботи над цим унікальним проєктом.

"Для багатьох читачок і читачів наша книжка стане відкриттям, переосмисленням того, як мало ми знаємо про велику кількість виняткових місць в Україні та їхню історію. На жаль, багато прекрасних місцин, які читач побачить у виданні, зазнали значних пошкоджень під час бойових дій: Херсонська, Одеська, Миколаївська області й нині перебувають під ударом. Навіть природа постраждала в цій безглуздій, жорстокій війні", – коментує Люсія Бондар.

The Beauty of Ukraine / Landscape Photography — це спільний проєкт українського видавництва CP PUBLISHING та teNeues. За словами Люсії Бондар, працювати над цим виданням CP PUBLISHING почало ще до початку повномасштабного воєнного вторгнення російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року. З ескалацією війни вихід книжки у світ став можливим лише завдяки підтримці з боку міжнародного видавництва і його відданої команди.

"Вперше книжка про сучасну Україну публікується в міжнародному видавництві такого рівня. Безумовно, це велика перемога для українських видавців та авторів, можливість показати нашу країну модерновою, зацікавити весь світ у придбанні високоякісних книжок про Україну. Також варто зазначити, що вперше, окрім англійсько- та німецькомовного видання, teNeues опублікує книжку й українською мовою зокрема", – додає авторка.

Книжка містить шість розділів, що мають на меті якнайкраще продемонструвати красу української природи й водночас талант Євгена Самученка. У розділі "Унікальні місця" презентуються справді фантастичні простори, які заслуговують міжнародного визнання. Одним з найбільших відкриттів стануть солоні рожеві озера, подібні до витворів талановитих мисткинь і митців. Також видання розповідає про каньйони, які утворилися мільйони років тому, численні національні парки, розміщені поряд з окремими природними об’єктами тощо. У розділі "Патерни природи" показано симетрію, гармонію та поєднання кольорів у природі. Автори навмисне охопили в книжці також природні об’єкти, сучасні форми яких утворилися, зокрема, внаслідок життєдіяльності людей – такі, наприклад, як кар’єри, підкреслюючи цим важливість коректного співіснування людини й довкілля, нагальність обговорення та розв’язання екологічних проблем.

"Публікуючи книжку The Beauty of Ukraine / Landscape Photography, ми представляємо незайману красу України такою, якою ми її ніколи не бачили. Водночас цим виданням ми підтримуємо видавництво CP PUBLISHING, більшість працівників якого перебуває нині в Києві", — кажуть у teNeues.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.