До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книга на вихідні: Етикет – це легко!

Кожні вихідні редакція Vogue.ua вибирає книги, які її вразили. На цьому тижні редактор сайту Анастасія Яворська розповідає про недавно презентовану книгу "Етикет – це легко! Поради дружини Його Високоповажності" Ірини Філіпової.

Відразу варто зазначити, що це зовсім не підручник, який описує суворі правила етикету. Це легка розповідь автора про те, як зробити своє життя легшим, приємнішим і ввічливішим. Ірина Філіппова – дружина посла України у Франції, Монако та Нідерландах знає про строгі і не дуже правила не з чуток, ґрунтуючись на власному досвіді, спостереженнях, а іноді і власних помилках. Про це і розповідає в книзі "Етикет – це легко! Поради дружини Його Високоповажності". До речі, це її друга робота, перша мала назву "Париж в подарунковій упаковці. Записки дружини Його Високоповажності".

Книга умовно розділена на розділи, присвячені, наприклад, тому, як впоратися зі складними стравами, вечірнім прийомом, дрес-кодом і навіть як поводити себе за столом із королевою Великобританії і коли з-за нього можна вийти. Всі вони органічно переплітаються між собою, не залишаючи відчуття "наукової праці", а завдяки почуттю гумору і особистим історіям із багатим на події дипломатичним життям, навіть найнудніші правила легко запам'ятовуються.

Є й ціла серія відмінних лайфхаків, які допоможуть зберегти нерви і собі, і гостям під час складних заходів. Так, наприклад, зробивши незвичайну посадку в сліпу, як у випадку, який описаний в книзі, на прийомі у принцеси Монако Кароліни і дружини посла Монако у Франції. При вході в їдальню були розставлені кувертні картки з іменами королев Франції та кожна дама вибирала собі картку на свій смак, а потім розсаджували згідно з обраними "королевами". Такий спосіб дозволив мудро виключити будь-які образи, на тему хто за чиїм столом виявиться.

Звичайно, далеко не кожному пощастить у житті потрапити на королівський прийом у статусі високого гостя, пити чай у королеви Нідерландів або відвідати монарше весілля в Монако. Однак, суть книги "Етикет – це легко! Поради дружини Його Високоповажності" зовсім не в тому, щоб на зубок вивчити складні протокольні прийоми. Сенс в тому, щоб кожну хвилину пам'ятати про ввічливість, усмішку і про те, щоби не завдавати дискомфорту оточенню.

Реклама

Читайте також:

Книга на выходные: "Что скрывает кожа" Йаэль Адлер

Книга на выходные: "Памяти Каталонии", Джордж Оруэлл

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.