До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книга на вихідні: арт-бук "Worlds of Phantasmagoria"

Український художник Володимир Манжос, відомий як Waone, випускає свій перший арт-бук Worlds of Phantasmagoria — і це книга, якою дійсно варто поповнити вашу колекцію.

Монументальні, з фантастичними сюжетами розписи Володимира Манжоса можна зустріти по всьому світу — від Австралії до Сан-Франциско. Напевно, ви бачили його роботи і в Києві: в 2013 році, під час революції гідності. Володимир, тоді ще в складі арт-дуету Interesni Kazki, створив масштабну роботу Time for Change на Стрілецькій. Свої перші роботи Володимир Манжос створив 20 років тому — це були нелегальні графіті в Києві, а зараз художник співпрацює з найвідомішими галереями і ярмарками у всьому світі: Art Basel Miami, нью-йоркська галерея Джонатана Лівайна, міланський Музей сучасного мистецтва Антоніо Коломбо й інші галереї

Реклама
Володимир Манжос

20-річчя своєї кар'єри Waone відзначає випуском книги Worlds of Phantasmagoria Vol.1. Естетське чорно-біле видання присвячене його графіці і занурює читача у фантасмагоричні світи, де присутні елементи фольклору, науки, містики, релігії та символізму — все, що стало впізнаваним стилем художника Waone.

"Я зростав в оточенні рідкісних православних ікон і старожитностей, зібраних батьком. Любив старовинні книги і журнали з природознавства", — розповідає Waone про власні джерела натхнення і про те, як народилася книга. — В останніх було багато рукописних ілюстрацій, так що моя любов до чорно-білих зображень і гравюр саме звідти. Завдяки цим книгам, в тому числі, я став художником. Через багато років, коли я вже був муралістом і багато подорожував світом, моя пристрасть до книги тільки посилилася: з кожної поїздки я обов'язково привозив книгу, а іноді і вся моя валіза була забита книгами. Так я зібрав колекцію арт-буків з усього світу. Створення власної книги було моєю мрією упродовж десятиліть, і так сталося, що це стало реальністю. Я вдячний колекціонерові Петру Бондаревському за те, що він запропонував свою допомогу в створенні книги".

Worlds of Phantasmagoria — не лише арт-бук, але й книга з кураторськими текстами, що допоможуть зрозуміти творчість Waone. Її автори — італійський куратор Іван Квароні, оглядач американського журналу Juxtapoz Саша Бого, консультант книги — Алан Бамбергер, артконсультант і радник із Сан-Франциско. "У першому томі серії "Worlds of Phantasmagoria" акцент зроблено лише на графіку, і я там постаю більше як художник-графік, ніж художник-мураліст", — каже Манжос. — Проте, в книзі є і мурали, але теж чорно-білі. Worlds of Phantasmagoria призначена для широкої аудиторії, для тих, хто цікавиться мистецтвом, також книга може бути цікавою для всіх представників артіндустрії: художників, кураторів, арткритиків і, звісно ж, колекціонерів. Але насамперед книга — для тих, хто мене знає і стежить за моєю творчістю".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.