До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картинки зі значенням: 5 модних фотокниг для натхнення

Коли йдеться про візуальне мистецтво, ніщо ліпше не передасть контекст, аніж картинки. Ми зібрали пов'язані зі світом моди і надихаючі фотокниги, варті місця на вашій полиці.

Slim Aarons: Women, Слім Ааронс і Лаура Хавк
Slim Aarons: Women, Слим Ааронс и Лаура Хавк

У книзі відомого фотографа Сліма Ааронса зібрані світлини жінок, що супроводжували Ааронса в його творчій кар'єрі. Крім героїнь, які були подругами і натхненницями фотографа, також є видатні жінки, з якими Ааронсу пощастило попрацювати: Одрі Хепберн, Джекі Кеннеді, Діана Вріланд, Мерилін Монро. До книги увійшло понад 200 богемних світлин, кожна з яких має докладний опис, написаний колегами і друзями фотографа.

Реклама
Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion, Марселлас Рейнолдс
Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion, Марселлас Рейнолдс

Ця книга, присвячена темношкірим моделям, уперше побачила світ восени 2019 року. Відомий стиліст і журналіст Марселлас Рейнолдс присвятив книгу темношкірим моделям, які вплинули на світ моди, починаючи від Іман та Донйел Луна, Тайри Бенкс і Наомі Кемпбелл і закінчуючи моделями сучасності — Адво Абоа, Джорданн Данн і Джоан Смоллс. У книзі зібрані найкращі виходи і зйомки моделей, а також історії їхніх кар'єр.

Garçon Style: New York, London, Milano, Paris, Джонатан Деніел Прайс
Garçon Style: New York, London, Milano, Paris, Джонатан Дэниел Прайс

Книга про чоловічий стиль від талановитого фотографа Джонатана Деніела Прайса. Майже 300 знімків стрітстайлу зі світових столиць моди зібрані в одному фотозвіті. Героїв книги об'єднує автентичний підхід до створення образів з елементами вінтажу і паризько-бруклінського шику. Крім атмосферних світлин, у книзі також є інтерв'ю з найстильнішими чоловіками кожного міста.

Legendary Artists and the Clothes They Wore, Террі Ньюман
Legendary Artists and the Clothes They Wore, Терри Ньюман

Класичні костюми Сесіла Бітона, любов Фріди Кало до яскравих кольорів чи мінімалізм у стилі Сінді Шерман — кожен з художників відображає свою творчу натуру через вибір одягу. Автор книги Террі Ньюман "копнула" глибше: вона досліджувала відносини знаменитих митців та їхньої зовнішньої оболонки, створивши на прикладі натхненників мільйонів яскраву книгу, яку цікаво розглядати, читаючи невеликі замітки.

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book, Саймон Вуд
Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book, Саймон Вуд

Присвячене кросівкам історичне зібрання висвітлює столітню історію кросівок — від перших моделей до останніх новинок (до 2018 року, якщо точніше). Книга яскрава, з цікавими нотатками про найвідоміші моделі кросівок, які зараз вважаються класикою і повсюдно зустрічаються на вулицях мегаполісів. Цю книгу треба як мінімум погортати у книгарні, а як максимум — знайти для неї місце в домашній бібліотеці (особливо радимо це зробити фанатам кросівок).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.