До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джоан Роулінг виклала книги про Гаррі Поттера українською у вільний доступ

Британська письменниця Джоан Роулінг розмістила у вільному доступі електронні книги про Гаррі Поттера українською мовою на своєму сайті Pottermore Publishing.

Джоан РоулінгДжоан Роулінг

У вільному доступі з’явилися електронні книги про Гаррі Поттер українською мовою, що випустило видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Їх можуть безплатно прочитати всі охочі на сайті Pottermore Publishing.

Реклама

"Коли почалося вторгнення в Україну, наша команда була шокована тим, який вплив це має на безліч людей. Нам, як і всім іншим, хотілося надати хоча б якусь допомогу. Тому ми намагаємося надати безплатний доступ до електронних книг про Гаррі Поттера всім, хто постраждав від війни", — сказано в повідомленні на сайті Pottermore Publishing.

"Ми щиро дякуємо всім, хто допомагав нам, і висловлюємо співчуття тим, на кого вплинула війна в Україні. Ми сподіваємося, що доступність цих книг допоможе привнести трохи світла в життя людей, які зараз переживають найтемніші часи", — висловила побажання команда Pottermore Publishing.

Телебачення Торонто подякувало Джоан Роулінг за українськомовні книги у Twitter: "У Pottermore Publishing з’явилися безплатні електронні книги про Гаррі Поттера українською мовою. Дякую, @jk_rowling". На це письменниця відповіла гештеґом #SlavaUkraini й двома сердечками синього й жовтого кольорів.

Нагадаємо, на початку березня Джоан Роулінг передала 1 млн фунтів стерлінгів на допомогу українським дітям, що постраждали через війну, яку росія розв’язала проти України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.