До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Людина-оркестр: книги, які створив Карл Лагерфельд

Карл Лагерфельд – людина-легенда, яка була не просто дизайнером, а повноцінною творчою одиницею. Він захоплювався фотографією, знімав короткометражні фільми, займався ілюстрацією, а в його бібліотеці було понад 300 000 книжок. Можливо, в ній були книги і написані або зняті ним самим. Vogue.ua згадує найвідоміші з них.

Карл Лагерфельд
Diet, 2004

2004 року Карл Лагерфельд представив книжку, присвячену його знаменитому схудненню. Після смерті коханої людини на початку 1990-х дизайнер сильно поправився, а повернутися в форму його надихнула саме мода. Креативний директор Chanel просто закохався в костюми з тонкою посадкою авторства Еді Слімана, на той момент дизайнера лінії Dior Homme.

Реклама

Співавтором книжки став лікар Жан-Клод Удре, який разом з Лагерфельдом розповів всю історію трансформації дизайнера. У Diet, з одного боку, наведені конкретні рекомендації, як худнути правильно, а також різноманітні рецепти, а з іншого – це чудовий мотиватор. "Дієта – це єдина гра, перемогу в якій визначають втрати", – говорить Карл Лагерфельд, чим надихає кожного читача ставати кращою версією себе.

The Little Black Jacket

2012 року Карл Лагерфельд створив фотоальбом "Маленький чорний жакет", тим самим нагадав модному світу, що бренд Chanel – це не тільки маленька чорна сукня, але й ідеальний жакет. Він був створений Коко Шанель в середині 1950-х років, коли француженка поєднала в одній речі тірольский національний костюм, твідовий піджак свого коханого герцога Вестмінстерського і блейзер англійця Артура "Боя" Капеля, ще одного важливого чоловіка в її житті.

Над "Маленьким чорним жакетом" з Лагерфельдом працювала стиліст Карін Ройтфельд, для проекту вони зняли таких дівчат, як Саскія де Брау, Інес де ля Фрессанж, Еліс Деллал і Шарлотта Казерагі.

A Portrait of Dorian Gray, 2004

"Портрет Доріана Грея" – фотоісторія авторства Карла Лагерфельда, в якій він показує свій погляд на цей твір. Німець вибрав візуальну естетику, що нагадує про прерафаелітів і роботи Караваджо, завдяки чому фотографії мають підкреслено чуттєвий вигляд і навіть драматичний. Однією з героїнь проекту "Портрет Доріана Грея" стала топ-модель Єва Герцигова.

Кадр з фотоальбома "Портрет Доріана Грея"
Fendi by Karl Lagerfeld, 2015

Карл Лагерфельд відомий, перш за все, як креативний директор Chanel, але з італійським модним Будинком Fendi його співпраця тривала набагато довше. Дізнатися про це більше можна в книзі Fendi by Karl Lagerfeld, присвяченій 50-річчю їх відносин. У книзі можна прочитати як про перші кроки дизайнера на цій посаді, так і проблеми, з якими він стикався під час трансформації Fendi з хутряної мануфактури в модний бренд. Окремий бонус – 200 ескізів дизайнера, створених Лагерфельдом для Будинку.

The Emperor’s New Clothes, 1992

"Нове вбрання короля" – відома казка Ганса Крістіана Андерсона, проте 1992 року дизайнер намалював для нового тоді видання понад 60 ілюстрацій. До речі, після цього Лагерфельд активно розвивався і в ілюстрації – став автором карикатур у німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ідеальний подарунок для справжніх шанувальників Кайзера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.