До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Барак Обама назвав найкращі книги 2020 року

Наприкінці року Барак Обама традиційно підбиває підсумки — і публікує в інстаграмі списки своїх улюблених книг, музики й фільмів. Цього разу колишній президент США поділився зі своїми підписниками переліком улюблених книг 2020 року — візьміть на замітку.

На тумбочці Барака Обами цього року була і художня література, і мемуари, і книги з історії та політики, зокрема й гучне видання журналістки Ізабель Вілкерсон, яку відзначили Пулітцерівською премією. Caste: The Origins of Our Discontent ("Касти. Джерела нашого невдоволення") — це глибоке дослідження паралелей між расовими ієрархіями в США й кастовою системою Індії та нацистської Німеччини. Обама також шанувальник роману Luster, дебютної книги письменниці з Брукліна Рейвен Лейлані. Згідно із синопсисом, це знаменита книжка про "відкритий" роман між 20-річною темношкірою дівчиною і 40-річним білим чоловіком, який має сім’ю". В інтерв’ю британському Vogue письменниця зізналася, що успіх книги "перевершив те, що я сміла уявити".

Реклама

До еклектичного міксу улюблених книг Обами також увійшли: The Undocumented Americans, дослідження таємного життя іммігрантів зі США, яке провела Карла Корнехо Вільявісенсіо, одна з перших іммігранток без документів, які закінчили Гарвард; несамовитий трилер Ліз Мур "Довга яскрава річка" (Long Bright River); і бестселер Британа Беннета The Vanishing Half, права на який швидко придбала компанія HBO.

Нагадаємо, місяць тому Барак Обама сам випустив нову книгу — це мемуари "Земля обітована" про його два президентські терміни. Її також варто додати до власного списку читання на канікули.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.