До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 красивих книг, які можна подарувати на Новий рік

Книги про мистецтво, красу, подорожі — це подарунок, який ніколи не вийде з моди. Тим більше, якщо ці книжки нагадують твори мистецтва.

"30 років присутності"

"30 років присутності" — артбук, який оцінять усі, хто цікавиться українським мистецтвом і хоче знати про нього більше. Книга, видана платформою Abramovych.Art і видавництвом Art Huss, є дослідженням сучасного українського мистецтва. В артбук увійшли як роботи художників, які уже мають солідний провенанс і музейний статус, так і створені зовсім недавно — ті, в яких відображені плоди творчих пошуків і експериментів, що заслуговують на особливу увагу. Серед них і Олександр Гнилицький, і Олег Голосій, і Жанна Кадирова, Гамлет Зіньківський, Саша Курмаз, Нікіта Кадан та інші художники.

Реклама

Видавництво ArtHuss

Ukrainian Women in VOGUE

Ukrainian women in Vogue — колекційна книга про видатних українок. Стане гарним подарунком для тих, хто любить мистецтво фотографії і моду та колекціонує на своїх полицях саме такі книги. Нова книга українського Vogue присвячена героїням, які змінюють світ тут і зараз, і залишають свій слід в історії. На обкладинці — українська співачка Тіна Кароль. Серед успішних українок, представлених у книзі, — Олена Зеленська, Мілла Йовович, Маша Єфросиніна, Софія Андрухович, Еміне Джапарова, Анна Різатдінова, Джамала.

Видавництво ArtHuss

"Діор і троянди"

Крістіан Діор відкрив для себе садівництво ще в дитинстві, в Гранвілі. Троянди вплинули на дизайнера, особливо це помітно в його естетиці New Look. Книжка, видана з нагоди виставки в Музеї Крістіана Діора в Гранвілі, досліджує значення троянди в історії Dior — починаючи від кутюрних творінь і закінчуючи роллю гранвільської троянди в ароматах Дому. Про те, як збираються троянди для ароматів Christian Dior, читайте у нашому репортажі.

Видавництво Rizzoli

The Garden book

Ця ефектна книга — путівник найрозкішнішими садами, від Японії до Версаля. Книга також представляє світові наславетніші імена в садівництві, і висхідних зірок сучасного садового дизайну поряд зі знаковими фігурами минулого, як-то Кепебілідж Браун, Андреа Кокран, Антоні Гауді, Ден Гінклі, Гертруда Джекілл та інші майстри. Вишуканий подарунок як для садівників і ландштафтних дизайнерів, так і просто естетів, що шукають натхнення на щодень.

Видавництво Phaidon

Wonderland, Енні Лейбовіц

"Енні Лейбовіц — найвидатніша із нині живих фотографів-портретистів Америки… Вона назавжди змінила модну фотографію", — пише у передмові до цієї книги Анна Вінтур. Книга Wonderland включає найкращі фешн-знімки Лейбовіц, зроблені за останні 50 років: це 350 світлин, на яких зображені Ніколь Кідман, Наталія Водянова, Серена Вільямс, Піна Бауш, Карл Лагерфельд. "Споглядаючи свої роботи, я бачу, що мода була завжди", — зауважує Енні Лейбовіц. "Мода відіграє важливу роль у всьому, але фотографія для мене завжди на першому місці. Фотографія — найважливіша частина. Вона настільки велика, що може включати журналістику, портретний живопис, репортаж, моду..."

Видавництво Phaidon

UPHA. Made in Ukraine

Якщо серед ваших близьких є люди, які цікавляться фотографією, видання UPHA вони неодмінно оцінять. До нього увійшли роботи 50 сучасних українських фотографів, які працюють тут і зараз, передаючи нерв сучасної України. Для фінального варіанту збірки обрано 57 фотохудожників та 82 проєкти, що документують важливі соціальні, політичні, культурні й історичні метаморфози в Україні та світі, а також формують уявлення про розвиток фотографії.

Видавництво BOOKSHA

Persona

300 драматичних і провокаційних портретів знаменитостей, серед яких Тільда ​​Свінтон. Шерон Стоун та Наомі Кемпбелл, зібрані в новій книзі Persona. Її автор — фотограф, візажист та засновник NARS Cosmetics Франсуа Нарс.

Видавництво Rizzoli

ТЕТЯНА ЯБЛОНСЬКА. Щоденники, спогади, роздуми

Тетяна Яблонська — одна із найзнаковіших художниць в історії українського мистецтва, учениця Федора Кричевського; її роботи перебувають у колекціях Національного художнього музею, Третяківської галереї, Харківського музею. Це видання – унікальне збірання текстів, написаних художницею упродовж життя (1917-2005) – приватні спогади, щоденникові записи, нотатки з подорожей, історії створення картин. Понад 400 сторінок тексту й понад 150 сторінок з творами Яблонської і світлинами.

[READ_ALSO holder=;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.