До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 нових книг, щоб читати на пляжі

Літо — час відпусток, затишних ескапістських поїздок на дачу, час, коли не соромно лежати на пляжі і не думати ні про що. Але краще все-таки це робити з книгою. Ми підібрали сім нових книг, які підходять для читання на пляжі: вони легкі, чарівні і смішні.

"Розмови з друзями", Саллі Руні; Видавництво Старого Лева

Наші читачі з ім'ям Саллі Руні, нової літературної зірки, знайомі чудово: ми не раз писали і про неї, і про серіал "Нормальні люди", знятий за мотивами її нашумілого роману. Тепер українською мовою нарешті вийшов дебютний роман Руні — "Розмови з друзями", з якого, власне, і почався зоряний шлях Руні. Це зворушлива і чуттєва історія про двох юних подружок, студенток Трініті-коледжу Боббі і Френсіс. Якось вони знайомляться з богемною парою, старшою за них років на 10-15: письменницею Мелісою і її чоловіком, актором Ніком. Френсіс і Нік закохуються одне в одного і зав'язується таємний роман — ось, власне, і увесь сюжет. Але головна цінність Руні — вміння писати про почуття умовних мілленіалів і їхнє постійне самокопирсання так точно, що мимоволі впізнаєш у цих людях і себе, і своїх знайомих. А ще "Розмови з друзями" читаються на одному диханні — цілком можна проковтнути за час тригодинного польоту в літаку.

Реклама
"Запізніле життя Емі Байлер", Келлі Хармс; Vivat

Якщо ви читали недавній ґіт "Елеанор Оліфант в повному порядку" і він вас підкорив також, як і нас, то ось ще одна рекомендація в такому ж ключі — новий роман Келлі Хармс. "Запізніле життя Емі Байлер" бестселер USA Today і The Washington Post, який отримав премію Women's Fiction Writers Association Star Award. Це історія бібліотекарки Емі — жінки, замученої роботою і вихованням дітей. Якось колишній чоловік, який несподівано повертається в її життя після трирічної розлуки, пропонує подбати про дітей. Жінка приймає пропозицію і їде з Пенсільванії до Нью-Йорку — на конференцію бібліотекарів, де буквально зривається з рейок. Емі змінює імідж, відвідує художні виставки, ходить на побачення і врешті знайомиться з Деніелом. Нове кохання вже стукає у двері, але чи захоче героїня змінити своє життя?

"Кактус", Сара Хейвуд; Видавництво Старого Лева

Роман британської письменниці Сари Хейвуд — одна з найбільш обговорюваних книг минулого "карантинного" року. "Кактус" став бестселером The New York Times, а актриса Різ Візерспун вибрала цю книгу для свого читацького клубу Reese's Book Club x Hello Sunshine. Якщо двома словами, то це любовний роман — але дуже незвичайний. Роман "Кактус" — історія жінки-колючки, якій необхідно тримати все під контролем. С’юзен Грін стримана і незлагідна. Їй не подобається надмірна чутливість і емоційність, вона не любить сюрпризи. Але все не так просто. Незапланована вагітність у 45 від партнера по сексу, раптова смерть матері, дуже дивний заповіт, ще й брат, з яким взаємини не склалися з дитинства, постійно псують життя... Плани С’юзен руйнуються зі швидкістю світла...

"Хто завгодно, тільки не я", Галина Крук, Vivat

Нова збірка оповідань української письменниці, поетеси, сценаристки, переможниці численних літературних конкурсів Галини Крук. У ній кожен читач знайде щось своє, дуже особисте: тут і "карантинні хроніки зі справжніми тривогами і втіхами, які довелося пережити кожному з нас. І відчуття втрати, коли замість людини залишається лише стара світлина. І телефонні розмови, які ніяк не можуть відбутися, тому що абоненти одне для одного недоступні... " В цілому це зворушлива серія оповідань про почуття і про нас з вами — дуже чуттєва і в хорошому сенсі "жіноча", яка стане вашою ідеальною літньою книгою-супутницею.

"Міс Ґрем. Кулінарна книга шпигунки", Селія Різ, #книголав

Селія Різ — популярна британська письменниця, чиї книги перекладені 28-ма мовами світу і нагороджені престижними літературними преміями у Великобританії, США, Франції та Італії. Насамперед Різ прославилася своїми романами для підлітків, але роман "Міс Ґрем. Кулінарна книга шпигунки" — її дебют у "літературі для дорослих". Його дія відбувається після Другої світової війни, а головна героїня — британка міс Ґрем, вчителька німецької мови, яка за завданням Великобританії їде в Німеччину і стає там шпигункою. Прекрасно написана шпигунська історія, яку ви, напевно, проковтнете за один вікенд у відпустці.

Переклад: Борис Превір, Максим Ларченко

"Несподівана радість звичайності", Кетрін Грей; Yakaboo Publishing

Кетрін Грей — популярна американська журналістка, яка пише для The Guardian, The Telegraph, Cosmopolitan, GLAMOUR та інших видань. Її спеціалізація—- це дотепні авторські колонки, в яких вона розповідає про життя, спорт, побут, подорожі, людей, успіхи і невдачі. Одна з найпопулярніших серій колонок Грем була присвячена відмові від алкоголю — зрештою серія перетворилася на науково-популярну книгу "Несподівана радість тверезості". Її нова книга називається "Несподівана радість звичайності" і присвячена дуже цікавій темі — як знайти радість у, здавалося б, буденних речах. У книзі авторка вдало поєднує наукові дослідження зі своїми історіями життя, які написані легко і дотепно, і піднімає питання: люди постійно кудись біжать, хочуть більшого і кращого. Наче ми знаходимося на нескінченній біговій доріжці. Але чи правильно це? Можливо, звичайне життя — це дійсно найкращий з можливих варіантів?..

Переклад: Зоріна Тіммерман.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.