До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових авторів, чиї книги варто прочитати цього літа

Чимало яскравих молодих письменниць дебютували цього року. Від особистих історій до захоплюючих трилерів – Vogue UA вибрав п'ять нових англомовних книг, які варто прочитати протягом цього літа.

Emma Glass

Один з найбільш обговорюваних романів цього року – "Peach", який написала молода британка Емма Гласс. У ньому автор досліджує наслідки сексуального насильства. Головна героїня – студентка на ім'я Піч (англ. "Peach"), яка самотужки справляється з фізичною та психологічною травмою сексуального насильства. З одного боку, книга написана поетично, з іншого, досить відверто – саме це поєднання зробило роман Гласс бестселером. Сама автор серед своїх "вчителів" називає Гертруду Стайн і Джеймса Джойса.

Реклама
Yomi Adegoke and Elizabeth Uviebinené

"Біблію темношкірої дівчини", як уже встигла охрестити цю книгу західна преса, створили дві письменниці з південного Лондона – успішний журналіст Yomi Adegoke і фахівець з маркетингу Elizabeth Uviebinené. "Slay In Your Lane" – це надихаючі історії успіху різних жінок. У книзі представлені історії науковця і фахівця з космічних наук Маггі Адерін-Покок, діджея Clara Amfo і видавця британського Vogue, Ванесси Кінгорі. Героїні досить відверто розповідають про проблеми, пов'язані з роботою, відносинами, красою, здоров'ям, грошима і освітою.

Jenny Quintana

Дженні Кінтана цього року випустила дебютний захоплюючий трилер "The Missing Girl" – розповідь про втрату, печаль і страшну десятирічну таємницю. Весь сюжет цієї книги крутиться навколо теми зникнення. Головна героїня займається справою зникнення своєї старшої сестри, а потім раптово також зникає. Вона повертається додому 30 років по тому, після смерті матері, щоб дізнатися, що насправді сталося з її сестрою. Найдивовижніше в цій книзі те, що сюжет змінюється кожні п'ять сторінок.

Chidera Eggerue

23-річна Чідера Егеру – популярний британський блогер. Як розповідає сама автор, свою першу книгу "What A Time To Be Alone: The Slumflower's Guide To Why You Are Already Enough" вона написала для того, щоб "повернути самотності колишню велич". Головна тема її книги – як навчитися любити себе і насолоджуватися самотністю.

Mary Lynn Bracht

"White Chrysanthemum" – перший роман Марії Лінн Брахт, що вивчає корейську історію і розповідає про двох сестер, розділених під час Другої світової війни. Ідея роману з'явилася у письменниці, коли вона відвідала рідне село своєї матері в Південній Кореї, де дізналася про "жінок-утішительниць" – сексуальних рабинь, використовуваних японськими військовими. Сильна, відверта книга, що дає уявлення про страждання людей під час війни.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.