До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 нових книг про моду, які варто прочитати цього літа

Ілюстрована історія Александра Макквіна, найкращі знімки Гельмута Ньютона і всі секрети Аззедіна Алаї – в добірці найкращих книг про моду на англійській мові, які видають цього літа.

Guo Pei: Couture Beyond

2015 року китайський дизайнер Го Пей створила золоту сукню Ріанни для Met Gala – і прокинулася світовою зіркою. Про неї говорили всі – від модної преси до "жовтих" видань: сукню, декоровану складною вишивкою і хутром, створювали не один рік і важила, за чутками, вона майже 20 кілограм. Го Пей стала другим в історії дизайнером зі східних країн (після Елі Сааба), якого визнав паризький Синдикат високої моди. Непроста історія її успіху – в книзі "Го Пей. За лаштунками кутюра".

Реклама
Helmut Newton. Work

Найяскравіші моменти з кар'єри Гельмута Ньютона досліджує видавництво Taschen в новій книзі "Гельмут Ньютон. Робота". В архівах Taschen це буде вже третя книга про знаменитого фотографа. Книга охоплює кар'єру фотографа з 1960-х і до початку 2000-х, і аналізує його талант оповідача і вміння створювати за допомогою фотографій історію.

AdR Book: Beyond Fashion

AdR book – арт-альбом, присвячений fashion-іконі Анні Делло Руссо. Це поп-ап-книга з тривимірними ілюстраціями, де зображена Анна, що мандрує по модних столицях, плюс її щоденник, добірка її статей з Vogue Italia, Vogue Japan і L'Uomo Vogue і дві паперові ляльки у вигляді Анни з купою вбрань. Перевершити справжню Анну навряд чи вдасться, але потренуватися стайлінгу і зануритися в дитинство, вирізаючи хутряні пальта, міні і капелюшки, – як мінімум, весело.

McQueen : The Illustrated History of the Fashion Icon

Життя, любов, особисті трагедії і найяскравіші моменти кар'єри – все це в центрі нової книги "Макквін. Ілюстрована історія модної ікони". Для того, щоб розповісти історію одного з найтрагічніших персонажів в світі моди, автори вибрали незвичайний стиль – ілюстрації. Автор смішних, іронічних, зворушливих малюнків – художник R. Song.

Alaïa. Livre de Collection

Більше 35 років тривала дружба видавця Проспера Ассуліна, засновника видавництва Assouline, і дизайнера Аззедіна Алаї. Як вшанування дизайнера, який помер в кінці 2017 року, Ассулін перевидав знамениту книгу 1992 року з серії "колекційні книги". Унікальність альбому в тому, що він, по суті, присвячений одному показу в кар'єрі Алаї – літньому шоу 1992 року. Це ґрунтовне дослідження показу від початку до кінця, його арифметика: люди, предмети, елементи і натхнення, яке необхідне для гарного показу, а також інтенсивна робота, яку робив Алая над кожним своїм показом.

Giacobetti

Оголені моделі в об'єктиві фотографа Франсіса Джакобетті схожі на скульптури. Франсіс знімав для легендарного календаря Pirelli, не визнавав ретушування і надавав перевагу грі світла і тіней. Про це – нова книга Giacobetti видавництва Assouline, яка випереджає осінню виставку фотографа в нью-йоркській галереї Steven Kasher.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.