До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що читати, щоб літо не закінчувалося: 5 романів

Щоб узяти з собою у відпустку або зануритися в світ літніх пригод просто в офісі, згадуємо 5 романів, з якими літній настрій триватиме трохи довше.

Photo: Emily Deltetto / EyeEm
"Великий Гетсбі", Френсіс Скотт Фіцджеральд

Мабуть, найвідоміший роман Фіцджеральда знайомить нас із водночас яскравим і специфічним часом американської історії 1920-х років. Той період називають "століттям джазу", в стилістиці якого зараз проходять модні вечірки. Дивились ви екранізацію чи надали перевагу прочитанню романа, складно не помітити літню спеку, яка пронизує кожен діалог і погляд героїв. Можливо, зараз саме час пригадати цю яскраву історію з розкішними вечорами і любовними трикутниками.

Реклама
"Пригоди Гекльберрі Фінна", Марк Твен

З хуліганом Томом Сойєром хотіли дружити всі, а дівчатка просто втрачали розум через цього непосидючого персонажа. Гекльберрі Фінн — схожий герой з продовження цієї історії, який подорожує зі своїм другом і потрапляє в чудові історії. "Пригоди Гекльберрі Фінна" просякнуті сміливою сатирою й іронією, в яких зчитується як добро, так і серйозні соціальні питання, властиві США 1840-х років.

"Острів скарбів", Роберт Льюїс Стівенсон

Ще один "роман з дитинства", яким багато хто зачитувався під час літніх канікул. Піратські історії, що змусять вас переглянути "Піратів Карибського моря", якнайкраще суголосні з настроєм літа, вселяють дух бунтарства і відчуття того, що немає нічого неможливого.

"Таємна історія", Донна Тартт

Перший роман Донни Тартт — об'ємний твір, що оповідає про минуле. Головний герой Річард розповідає про трагедію, яка трапилася в компанії його друзів у студентські роки. Мотив роману схожий на сповідь, і коли, якщо не влітку, віддаватися філософським роздумам про життя, розбирати заковики минулого і полегшувати душу? Точно вже краще не залишати це на меланхолійну осінь.

"На маяк", Вірджинія Вулф

Відомий роман англійської письменниці про те, як сім'я Ремзі приїздить на канікули у свій заміський будинок на острові Скай в Шотландії. Як і всі твори Вулф, цей роман просочений магнетизмом, надихає на глибокі роздуми й чудово підходить для читання на веранді прохолодним серпневим вечором.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.