До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 мотиваційних книжок для саморозвитку й роботи над собою

Як навчитися зосереджуватися та не відвертати уваги на смартфони? Чи можливо приборкати страх і не боятися? Як тренувати пам’ять? Ці запитання хвилюють кожного з нас, хто прагне стати сильнішим, успішнішим та жити гармонійним життя. Відповіді шукаємо в мотиваційних книжках.

"Мистецтво зосереджуватися", Йоган Гарі

Всім нам знайома ситуація, коли ти не можеш дочитати й навіть одного абзацу книжки, бо постійно відвертаєш увагу на соцмережі; або закінчити робоче завдання, бо на екрані ноутбука спливають сповіщення про нові листи. Про це — нова книжка журналіста Йогана Гарі "Мистецтво зосереджуватися. Як у нас украли увагу". Автор розповідає про те, чому наша психіка виснажується та втрачає змогу зосереджуватися на чомусь довше, ніж на кілька секунд, та як це виправити; а також як ґаджети й соцмережі вбивають нашу увагу..

Реклама

Переклад Юлії Кузьменко, Labaratoria Pro

"Приборкати страх. Досвід „морського котика""; Джон Девід Манн, Брендон Вебб

Співавтор цієї книжки — колишній "морський котик" Брендон Вебб, один з найяскравіших військовиків США, власник багатьох медалей за службу. Після виходу на пенсію він захопився консультуванням і запустив подкаст The Power of Thought, у якому розповідає про те, як перетворити страх на спільника. Про це автор говорить з власного досвіду. "Виконуючи небезпечні для життя місії в гарячих точках планети, захоплюючи ворожі кораблі чи визволяючи заручників, він навчився опановувати цілком природну паніку перед лицем загрози. Вебб розробив та викладав програму підготовки снайперів-спецпризначенців, де особливої уваги надавав п’яти етапам приборкання страху — вони є в цій книжці".

Переклад Микити Тищенка, Yakaboo Publishing

"Minne, або пам’ять по-шведськи. Методика знаменитого тренера з розвитку пам’яті"; Ідріз Зогай

"Minne, або пам’ять по-шведськи" — корисний посібник з тренування пам’яті (так, це можливо). Його автор — один з найвідоміших у світі тренерів з розвитку пам’яті, стверджує: опанувати цю науку може ледве не кожен, є тільки одна умова — регулярні тренування. А тренувати пам’ять за допомогою наведених вправ весело й цікаво. Проте ця книжка призначена не тільки для спортсменів-мнемоніків: легко запам’ятовувати телефонні номери, імена людей, терміни важливих справ — усе це стане в пригоді будь-кому. Спойлер: автор пише, що головна проблема сучасної людини — це брак зосередження...

Переклад Олександра Черевка, Folio

"Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху"; Мей Маск

72-річна Мей Маск — модель, дієтологиня і мама Ілона Маска, найвідомішого підприємця на планеті. І хоча ви, найімовірніше, знаєте її саме як матір засновника Tesla і Space X, сама Мей часто жартує: "Я була знаменитою ще до того, як Ілон став відомим". "Жінка, яка має план" — мемуари Мей Маск, в яких вона з нетиповою для знаменитостей відвертістю ділиться історією власного життя. Мей прожила сім років із чоловіком-аб’юзером, який її бив; у 31 рік стала матір’ю-одиначкою з трьома дітьми, працювала на 3—4 роботах, щоб забезпечити їм усе потрібне; здобула дві освіти — дієтологині й нутриціологині, і понад 50 років має власну практику; в 63 роки знялася оголеною для обкладинки журналу New York, а в 69 років — стала обличчям косметичного бренду Cover Girl. Книга Мей Маск — про те, що життя прекрасне і немає нічого неможливого, але водночас не існує жодного секрету успіху, окрім як просто дуже багато працювати.

Переклад Ганни Цвіри, Vivat

"Мистецтво неможливого. Посібник з досягнення неймовірних цілей"; Стівен Котлер

Успішна людина, що досягає неможливого, — занадто абстрактне поняття, але автор цієї книжки Стівен Котлер конкретизує цей образ. Через історії об’єктивно успішних людей — спортсменів, політиків, СЕО великих кампаній та науковців) він розповідає, що конкретно треба робити, щоб розширити межі можливого (наприклад, як Ілон Маск планувати свій день з огляду на те, що маєш 10 хвилин на будь-яку зустріч) та досягти неабиякого успіху. Ми здатні зробити набагато більше, ніж гадаємо — це основна думка книжки "Мистецтва неможливого". Спираючись на новітні досягнення нейронауки та понад двадцять років досліджень, Стівен Котлер викладає план надзвичайного підвищення продуктивності.

Переклад Анастасії Дудченко, Ірини Кожанової; Yakaboo Publishing

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.