До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що треба знати про серіал "Імпічмент: Американська історія злочинів"

Культова антологія "Американська історія злочинів" Раяна Мерфі повертається. У першому й другому сезонах шоу було інсценовано багатомісячний суд над "О. Джей" Сімпсоном і розказано про вбивство Джанні Версаче. Цього разу в центрі уваги серіалу — скандал, що вибухнув після роману Білла Клінтона зі стажисткою Білого дому Монікою Левінські.

Бини Фелдштейн в сериале Біні Фельдштейн у серіалі "Імпічмент: Американська історія злочинів"

У третьому сезоні шоу висвітлюються події, що спричинили імпічмент президента Клінтона в 1998 році. Драма з 10 епізодів намагається переказати історію, яка була на перших шпальтах усіх газет, з погляду жінок, залучених до скандалу. Головна з них — сама Моніка Левінські, яка доєдналася до продюсерів шоу. Розповідаємо все, що треба знати про третій сезон "Американської історії злочинів".

Реклама
Акторський склад

Зірка фільмів "Леді Берд" і "Освіта" Біні Фельдштейн зіграла Моніку Левінські. Замаскований під протезами Клайв Овен перевтілився в Білла Клінтона, а Сара Полсон, прихована за окулярами й білявою перукою, — у держслужбовицю Лінду Тріпп, що записувала свої телефонні розмови з Левінські й викрила її роман з Клінтоном. Тим часом Еді Фалко дісталася роль Гілларі Клінтон, Анналі Ешфорд — роль Паули Джонс, держслужбовиці штату Арканзас, яка подала до суду позов на Білла Клінтона за сексуальні домагання в 1994 році. Кобі Смолдерс зіграла правову експертку Енн Коултер. Також у серіалі знялася Марго Мартіндейл у ролі літературної агентки Люсьєн Голдберг, Джудіт Лайт — у ролі юрисконсульта Сьюзан Карпентер-Макміллан і Міра Сорвіно — у ролі матері Левінські, Марсії Льюїс.

Сара Полсон в сериале Сара Полсон у серіалі "Імпічмент: Американська історія злочинів"
Сюжет

У серіалі розповідається про відносини Моніки Левінські з Біллом Клінтоном із самого їхнього початку в середині 1990-х, а також її дружбу з Ліндою Тріпп, з якою вони разом працювали в Пентагоні. Якоїсь миті Тріпп починає записувати розмови з Левінські, змушує її зберегти заплямовану синю сукню як свідчення роману, і незабаром історія стає надбанням громадськості, перетворивши молоду Левінські в одну з найбільш знеславлених жінок у світі та спричинивши перший у США імпічмент більш ніж за сторіччя.

Эди Фалко в сериале Еді Фалко в серіалі "Імпічмент: Американська історія злочинів"
Трейлер

5 серпня американський телеканал FX випустив тизер, у якому Фельдштейн у ролі Левінські йде залами Білого дому в 1995 році, щоб принести Біллу Клінтону подарунок. 12 серпня пішов трейлер третього сезону. У ньому глядач уперше побачив Клінтон і Тріпп, Анналі Ешфорд у ролі Поли Джонс, Еді Фалко в ролі Гілларі Клінтон і Кобі Смолдерс у ролі Енн Коултер. Інший трейлер, випущений 20 серпня, показав Левінські вже в епіцентрі скандалу й допитів.

Прем’єра

Прем’єра шоу відбулася в США 7 вересня, нові епізоди виходять щотижня. Якщо поки не маєте доступу до серій, радимо прочитати книгу A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President ("Велика змова: реальна історія сексуального скандалу, що майже знищив президента"), на якій ґрунтується серіал, і послухати захопливий другий сезон подкасту Slate Slow Burn, що докладно охоплює цей період американської історії.

БиниКлайв Оуэн в сериале Клайв Овен у серіалі "Імпічмент: Американська історія злочинів"

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.