До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про Каннський кінофестиваль 2018

Менше, ніж за 2 місяці, 8 травня, стартує Каннський кінофестиваль. Vogue.ua зібрав усе, що відомо про фестиваль.

Хто в журі

Журі 71-го Каннського кінофестивалю очолить Кейт Бланшетт. Актриса – постійний гість фестивалю. "Я була в Каннах багато разів і в різних ролях: як актриса, продюсер, учасник конкурсу, кіноринку, але ніколи раніше заради чистого задоволення від перегляду фільмів", – говорить актриса. Кейт Бланшетт стане 11-ю жінкою, яка удостоїлася честі очолити журі в Каннах: у цьому списку також Джейн Кемпіон, Жанна Моро, Ізабель Юппер, Лів Ульманн і Олівія де Хевілленд, Франсуаза Саган. "Політично активна актриса і пристрасна феміністка", – так називають Бланшетт організатори Каннського фестивалю.

Реклама

Хто, крім Кейт Бланшетт, буде судити учасників основного конкурсу в Каннах, поки невідомо. Французький режисер Бертран Бонелло очолить журі короткого метра.

Кейт Бланшетт
Нові дати проведення

У цьому році вперше за довгий час фестиваль почнеться раніше звичайного – 8 травня, а закінчиться 19-го. "Фестиваль в цьому році почнеться у вівторок – це дасть можливість влаштувати ще один гала-вечір перед фестивальними вихідними. А також організувати прев'ю показу фільму-відкриття по всій Франції. Також нагородження тепер відбудеться в суботу, що підвищить престиж заходу" – говорить президент фестивалю П'єр Лескюр.

Прем'єри

Офіційна програма фестивалю поки не оголошена. Проте, за чутками, свій новий фільм там покаже італійський режисер Паоло Соррентіно, який уже був в Каннах практично з усіма своїми роботами – серіалом "Молодий тато", а також картинами "Молодість", "Велика краса" та "Де б ти не був". У Каннах Соррентіно покаже Loro – стрічку про скандальну політику Сільвіо Берлусконі, яка напевно стане подією в Каннах.

Паоло Соррентіно

Після семирічної перерви в Канни також може повернутися режисер Ларс фон Трієр. Трієр закінчив роботу над фільмом "Будинок, який побудував Джек" – ймовірно, його прем'єра відбудеться саме в Каннах. Трієр називає "Будинок, який побудував Джек" своїм найбільш традиційним фільмом. Це історія про серійного вбивцю, якого зіграє Метт Діллон. Дія відбувається в 1970-х в США. У фільмі також знялися Ума Турман, Райлі К'ю та Софі Гробьоль.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.