До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В український прокат виходить фільм "Мартін Маржела: своїми словами"

1 липня в прокат вийде документальний фільм про одного з найзагадковіших персонажів сучасної моди — бельгійського дизайнера Мартіна Маржелу. Творці кажуть, що ця стрічка — унікальний погляд на Маржелу, такого собі Бенксі зі світу моди, невловного й загадкового дизайнера, революційні витвори якого змінили вигляд моди, водночас він сам залишається анонімним ось уже понад 30 років.

Нагадаємо: бельгієць Маржела започаткував власний бренд Maison Martin Margiela в 1989 році й перший показ провів у нетрях Парижа. За цей час дизайнер майже не давав інтерв’ю та не з’являвся на публіці, але завдяки своєму візіонерству став одним з найцікавіших дизайнерів у світі. У 2009 році Маржела покинув власний бренд. У фільмі "Мартін Маржела: своїми словами" вперше в історії дизайнер у якомусь сенсі виходить в люди: ділиться своїми ескізами, малюнками, нотатками (зокрема, дитячими та юнацькими нарисами, пояснює джерела свого натхнення) й особистими речами, розповідає про сім’ю (батька-перукаря й маму-кравчиню) і дитячі роки.

Реклама

До фільму ввійшли інтерв’ю із Жаном Полем Готьє, Карін Ройтфельд, Лі Еделькорт, модною критикинею Кеті Горин та істориком моди Олів’є Саяром. Найзагадковішого дизайнера у світі в кадрі ми не побачимо — тільки його руки, а також чуємо його голос, тож попри всю ексклюзивність, головної інтриги — хто ж такий Маржела — фільм не розкриє. Над стрічкою працював німець Райнер Гольцемер, який раніше зняв документальний фільм "Дріс" про дизайнера Дріс Ван Нотена.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.