До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві пройдуть ретроспективні покази українських фільмів

З 2 червня в київському кінотеатрі "Жовтень" стартують ретроспективні покази українських стрічок. Це – прекрасна нагода побачити фільми, які ви могли ще не бачити, або передивитися улюблене, щоб глибше зануритися в культуру, побут, музику та традиції наших предків. "Саме час передивитися, побачити, ніби вперше, відкрити для себе нові сенси та прийняти усвідомлення того, що ви є продовженням та носієм нашої культурної спадщини", – кажуть у кінотеатрі.

"Тіні забутих предків"

Серед фільмів, які вже можна подивитися, – класика українського поетичного кіно "Тіні забутих предків" 1964 року. У стрічці Сергію Параджанову вдалося передати самобутню культуру Карпат, ні з чим не зрівнянну фольклорну стихію гуцулів, їхні багатовікові звичаї та обряди. Цей новаторський для свого часу фільм заклав підвалини українського поетичного кіно, а після акції проти арештів українських інтелектуалів став одним з головних символів дисидентського руху та боротьби українців з радянським режимом.

Реклама
"Вавілон XX"

Ще одна важлива стрічка, яку побачить глядач, – "Вавілон XX", режисерський дебют актора Івана Миколайчука, що зіграв у "Тінях забутих предків". Події фільму розгортаються в мальовничому українському селі Вавілон у 20-х роках XX століття та розповідає про зіткнення старого і нового політичних світів.

Ще одна цікава стрічка "Вусатий фанк" (2021) — документальна розповідь про один з найяскравіших періодів української популярної музики, 70-ті роки, та популярні тоді вокально-інструментальні ансамблі, що стали аналогами західних попрокових гуртів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.