До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві покажуть фільм "Маріуполіс" загиблого режисера Мантаса Кведаравічюса

19 червня в Києві покажуть документальний фільм "Маріуполіс" литовського режисера Мантаса Кведаравічюса. Показ присвячений вшануванню пам’яті загиблого режисера, якого розстріляли російські окупанти під час знімання другого фільму про Маріуполь у квітні цього року, та усім загиблим у Маріуполі.

"Маріуполіс" – документальний фільм про життя міста на березі Азовського моря у 2014–2015 роках, поруч із яким тоді проходила лінія фронту. Трагедію режисер показує через життя звичайних людей – жителів міста. Звуки пострілів чутні в межах міста. Ми маємо можливість побачити повсякденне життя мешканців оточеного міста. Чоловік лагодить рибальську сітку й виходить у море. Два трамваї зіштовхуються один з одним – ніхто не постраждав, дроти лагодять того ж дня. Для робітників на фабриці організовано невеликий концерт – щира гра скрипаля розчулює їх до сліз. Бомби падають у море, але люди вже звикли.

Реклама

У 2022 році Мантас Кведаравічюс повернувся в місто, щоб зустрітися з героями першої частини фільму та зняти продовження, але потрапив у полон до окупантів і загинув. Стрічку закінчила його наречена Ганна Білоброва. "Ми маємо розповідати всьому світу про Маріуполь, Бородянку, Бучу та страшні злочини, що чинили там російські військові, це не повинно зникати з інформаційного простору", – кажуть організатори показу.

Мантас Кведаравічюс

Подія відбувається за участі Центру комплексної підтримки переселенців "ЯМаріуполь" та спрямована на збір коштів для маріупольців, які змогли вижити та евакуювалися до Києва. Вхід на подію безплатний за умови реєстрації на сайті кінотеатру "Жовтень".

Фільм покажуть 19 червня в кінотеатрі "Жовтень" о 16:30

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.